Meet the Card Shark
Je gelooft je ogen niet. De kaarten werden voor je ogen geschud en toch… De kunst van het valsspelen is door de jaren heen goed bewaard gebleven en geperfectioneerd. Ontdek de gesloten en mysterieuze wereld van de illusionist en de professionele valsspeler in deze fantastische combinatie tussen show en workshop.
Leer tijdens de show over het ontstaan van het valsspelen, laat je verbluffen met de vele vernuftige technieken en ervaar hoe simpel het is voor een echte card shark om je ogen keer op keer te bedriegen.
De Workshop
Tijdens de workshop is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en je eerste stappen te zetten om zelf een echte Card Shark te worden. Onder toeziend oog van de meester leer je de verschillende gangbare manieren om kaarten op professionele wijze te schudden en te delen. Daarnaast ga je ook natuurlijk de basis principes leren van vingervlugheid, zodat jij zelf de gene bent die anderen kunt verbazen en verbijsteren met enkel een spel speelkaarten
Vanaf 10 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Hoewel er al sinds de prehistorie bewoning is geweest op het grondgebied van het huidige Oirschot, zijn schriftelijke documenten pas relatief laat aanwezig. Op dat ogenblik was Oirschot, vanuit een Frankische nederzetting, al uitgegroeid tot een plaats van regionale betekenis. Zo is er sprake van de heilige Odulfus, die omstreeks 805 pastoor van Oirschot was. Er is sprake van documenten die gewag maken van de verering van Odulfus te Oirschot zo vroeg als 1150 en 1270. Dit zijn echter jongere kopieën van oudere documenten, die mogelijk op vervalsingen berusten. Archeologische vondsten bevestigen overigens bewoning tijdens de 8e en 9e eeuw in de omgeving van de Mariakerk. Ook was er zeker al vanaf het begin van de 13e eeuw een kapittel van elf kanunniken. Vanuit de parochie van Oirschot zijn de parochiekerken gesticht van Oostelbeers, Middelbeers, Vessem en Wintelre. Enige invloed van de Abdij van Echternach en de Abdij van Sint-Truiden zal er wel geweest zijn, maar dit betrof slechts enkele boerderijen.