Ben jij de nieuwe Robin Hood? De workshop boogschieten is een ontspannen maar actief uitje. Het is daarom zeer geschikt voor een afdelingsuitje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenefeest!
Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen. Archeologen vermoeden dat zo'n 15.000 jaar geleden de eerste pijl uit een boog wegvloog. De boog werd waarschijnlijk eerst voor de jacht gebruikt en later als een gevechtswapen. Tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport.
Wat staat je te wachten tijdens de Workshop Boogschieten?
Onder professionele begeleiding leert iedereen schieten tijdens de workshop boogschieten. Vooraf worden de veiligheidsvoorschriften doorgenomen. Hierna wordt stap voor stap, met veel aandacht voor het individu, uitgelegd hoe je het beste kunt schieten. Hierbij moet je rekening houden met de volgende punten:
Houding;
Kracht;
Techniek.
Na een oefenronde gaat het echte werk beginnen. In team verband ga je verschillende doelen af. De competitie barst los. Welk team haalt de meesten punten en wie blijkt er een echte Robin Hood te zijn?
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 259 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Ieder feest, groot of klein, moet een onvergetelijke indruk achterlaten bij de gasten. De sfeer bepaalt in sterke mate het succes van het feest. De medewerkers van De Griethse Poort zorgen voor een aangename, gezellige en intieme sfeer, waarin u met volle teugen kunt genieten van de prachtige dag. Sfeer zit in de poriën van De Griethse Poort en bepaalt ons doen en laten. Van inrichting tot verlichting, van muziekkeuze tot bediening en van ontvangst tot afscheid.
Zevenaar is een stad en gemeente in de Liemers, in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 32.308 inwoners en heeft een oppervlakte van 58,13 km². De gemeente Zevenaar maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen.
Een oude naam voor Zevenaar is Seventer. De naam komt ook terug in de middeleeuwse Burght Sevenaer. Deze mag niet worden verward met Huis Sevenaer dat op een andere locatie aan de oostzijde van het stadscentrum is gelegen. De burght, die rond 1685 is gesloopt, lag aan de westzijde van het stadscentrum op het huidige Masiusplein en heeft vanwege de strategische ligging een cruciale rol gespeeld in de strijd om de Liemers. De landsheer met het goede oog voor de omgeving is waarschijnlijk Otto II van Gelre. Hij koopt op 16 juni 1256 een hof, hoeven, landerijen, weiden, visrechten, woeste gronden, enz. te Zevenaar van het kapittel van Sint-Marie in Utrecht.