Ben jij de nieuwe Robin Hood? De workshop boogschieten is een ontspannen maar actief uitje. Het is daarom zeer geschikt voor een afdelingsuitje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenefeest!
Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen. Archeologen vermoeden dat zo'n 15.000 jaar geleden de eerste pijl uit een boog wegvloog. De boog werd waarschijnlijk eerst voor de jacht gebruikt en later als een gevechtswapen. Tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport.
Wat staat je te wachten tijdens de Workshop Boogschieten?
Onder professionele begeleiding leert iedereen schieten tijdens de workshop boogschieten. Vooraf worden de veiligheidsvoorschriften doorgenomen. Hierna wordt stap voor stap, met veel aandacht voor het individu, uitgelegd hoe je het beste kunt schieten. Hierbij moet je rekening houden met de volgende punten:
Houding;
Kracht;
Techniek.
Na een oefenronde gaat het echte werk beginnen. In team verband ga je verschillende doelen af. De competitie barst los. Welk team haalt de meesten punten en wie blijkt er een echte Robin Hood te zijn?
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Sneek is ontstaan in de 10e eeuw op een hoger gelegen zandige landtong en is tot ontwikkeling gekomen na de aanleg van de zuidelijke dijk van de Hempolder Scherhem. Daar kruiste deze de vaarweg naar het noorden. Deze vaarweg naar het noorden was nodig geworden omdat de Middelzee door dichtslibbing verloren was gegaan.
In 1295 vond in Sneek een grote stadsbrand plaats, waarbij een deel van de stad verloren ging. Sneek verkreeg vanaf de 13e eeuw diverse stadsrechten, die in 1456 officieel werden vastgelegd. Sneek werd daarmee een van de Friese elf steden. Dit was tevens het begin van een bloeiperiode als handelsstad die tot circa 1550 zou duren. In 1492 werd met de aanleg van een stadsgracht en stadsmuur begonnen. Vanaf die tijd was Sneek de enige ommuurde stad van Friesland. Van de oude Vestingwerken van Sneek resteren thans nog de Waterpoort en het Bolwerk.