Ben jij de nieuwe Robin Hood? De workshop boogschieten is een ontspannen maar actief uitje. Het is daarom zeer geschikt voor een afdelingsuitje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenefeest!
Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen. Archeologen vermoeden dat zo'n 15.000 jaar geleden de eerste pijl uit een boog wegvloog. De boog werd waarschijnlijk eerst voor de jacht gebruikt en later als een gevechtswapen. Tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport.
Wat staat je te wachten tijdens de Workshop Boogschieten?
Onder professionele begeleiding leert iedereen schieten tijdens de workshop boogschieten. Vooraf worden de veiligheidsvoorschriften doorgenomen. Hierna wordt stap voor stap, met veel aandacht voor het individu, uitgelegd hoe je het beste kunt schieten. Hierbij moet je rekening houden met de volgende punten:
Houding;
Kracht;
Techniek.
Na een oefenronde gaat het echte werk beginnen. In team verband ga je verschillende doelen af. De competitie barst los. Welk team haalt de meesten punten en wie blijkt er een echte Robin Hood te zijn?
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Met zijn heuvelachtige landschap waaronder de Oudenberg behoort Geraardsbergen tot de Vlaamse Ardennen. Door de stad loopt onder meer de Denderroute zuid en Denderende steden. Na de pacificatie herleeft Eeklo stilaan en wordt de draad van de textielmanufactuur heropgenomen. In de 19de eeuw vormt dit de basis voor een industrialisatieproces, dat gelijkloopt met de promotie van Eeklo tot administratieve en kerkelijke hoofdstad van het Meetjesland, na de scheiding der Nederlanden. Uit deze periode stammen de neo-gotische gebouwen en rijen van werkmanshuisjes die nog steeds het straatbeeld mee bepalen. Naast de textielindustrie kende Eeklo tussen 1900 en 1970 eveneens een bloeiende meubelindustrie. Het cultuurleven bloeit in dezelfde periode op.
• Stadskern - Eeklo heeft een neogotische stadskern, vooral het stadhuis uit de 17e eeuw en het recentere belfort zijn een bezienswaardigheid. Het toeristisch infokantoor van Eeklo en het Meetjesland was tot voor kort gevestigd in het historische vredegerechtsgebouw in de Stationsstraat.
Daarnaast zijn er ook een aantal musea.
• Jeneverhuis - Op het Herbakkersplein bevindt zich bijvoorbeeld het Jeneverhuis Van Hoorebeke. Daar ontstond de Van Hoorebeke, de oudste jenever van België.
• Huysmanhoeve - Even buiten Eeklo ligt het provinciaal streekbezoekerscentrum de Huysmanhoeve. Het is een oude, gerestaureerde hoeve waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis, cultuur en natuur van het Meetjesland. Er is ook een cafetaria. Het huidige toeristisch infokantoor bevindt zich nu daar.
• Het provinciaaldomein "Het Leen" en het bosinfocentrum - Het leen is een provinciaal domein van 225 hectare groot. Het is een voormalige militair domein en is merkbaar aan de typische gebouwen, omwalde munitiedepots en paden. Doorheen het domein lopen educatieve wandelingen. daarnaast kan men in het bosinfocentrum meer informatie vinden over het Leen en zijn fauna en flora. Het domein bevat ook een arboretum waar op 6 hectare een 4600-tal plantensoorten aanwezig zijn.
Eeklo leent zich uitstekend voor een uniek bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiedag. Zowel unieke stadsspellen als leuke outdoor activiteiten zijn zeer geschikt om in Eeklo te doen. Op zoek naar een uniek uitje? Zie het overzicht van uitjes, vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes en familiedagen.