Ben jij de nieuwe Robin Hood? De workshop boogschieten is een ontspannen maar actief uitje. Het is daarom zeer geschikt voor een afdelingsuitje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenefeest!
Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen. Archeologen vermoeden dat zo'n 15.000 jaar geleden de eerste pijl uit een boog wegvloog. De boog werd waarschijnlijk eerst voor de jacht gebruikt en later als een gevechtswapen. Tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport.
Wat staat je te wachten tijdens de Workshop Boogschieten?
Onder professionele begeleiding leert iedereen schieten tijdens de workshop boogschieten. Vooraf worden de veiligheidsvoorschriften doorgenomen. Hierna wordt stap voor stap, met veel aandacht voor het individu, uitgelegd hoe je het beste kunt schieten. Hierbij moet je rekening houden met de volgende punten:
Houding;
Kracht;
Techniek.
Na een oefenronde gaat het echte werk beginnen. In team verband ga je verschillende doelen af. De competitie barst los. Welk team haalt de meesten punten en wie blijkt er een echte Robin Hood te zijn?
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Baarn ligt in het midden van Nederland op de grens van de provincies Utrecht en Noord-Holland, aan de enige rivier die van bron tot monding op Nederlands gebied ligt, de Eem.
Voor de oorsprong van het dorp Baarn moeten we terug naar de twaalfde eeuw. In die tijd werden de bestaande dorpen te klein, mede door de kruistochten, de handelsbetrekkingen met andere regio's en de groei van de bevolking. Doordat elk dorp in grote mate in eigen behoefte voorzag, moest men over een omliggend gebied van voldoende grootte beschikken, bijvoorbeeld om in de behoefte aan brandstof te voorzien of om het vee te kunnen weiden. In en rond de twaalfde eeuw ontstonden daardoor vele nieuwe nederzettingen, waaronder waarschijnlijk ook het huidige Baarn. De eerste nederzetting, die in de omgeving van de Leestraat lag, zal uit maximaal een twintigtal boerderijen hebben bestaan. Pas in de veertiende eeuw verplaatst de kern van het dorp zich in de richting van de Brink, waar in de eerste helft van diezelfde veertiende eeuw de Sint-Pauluskerk is gebouwd.