Klaar voor iets anders? Ga nu samen met vrienden, familie of collega’s de strijd bij de Viking Games. Waag je aan de spelen die woeste Noormannen en vrouwen vroeger speelden om stoom af te blazen en andere stammen te imponeren. Neem het met je eigen stam op tegen anderen uit je groep. Een middag Viking Games staat garant voor hilarische taferelen, spanning en sportief bezig zijn.
Wat staat je te wachten tijdens de Viking Games?
Jullie worden omgekleed tot echte Vikingen. Om als stam te winnen moeten haar leden ook dapper, behendig en vindingrijk zijn. Bij activiteiten als bijlwerpen, hoorn blazen of houthakken is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. De spanning loopt nog verder op met uitdagende spellen als bluf touwtrekken en een katapult bouwen. Ook individueel kun je laten zien hoe geweldig je bent als Viking in het ereduel. Dus wat wordt het? Gaat u strijdend ten onder en drinkt u aan het einde van de dag met gesneuvelde kameraden in het Walhalla of bent u de overwinnaar en neemt u de partners van de tegenstanders een nachtje mee naar huis?
Voor of na de activiteit geniet u van een heerlijk diner.
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 4 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Inclusief diner | |
Een onvergetelijk uitje! |
Volendam is een dorp gelegen in de gemeente Edam-Volendam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland.Volendam heette oorspronkelijk Vollendam. Oorspronkelijk kwam hier de E of IJe, waaraan de plaats Edam lag, in de Zuiderzee. In 1357 groeven de Edammers een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Daarna werd voor de oude haven van Edam een dam aangelegd en de oude haven werd dichtgemaakt; vandaar Vollendam. Al snel vestigden zich hier boeren en vissers.
Tegenwoordig is Volendam een plaats met zo'n 21.000 inwoners. De toeristen komen van heinde en ver op zoek naar lang vergeten klederdracht en vissersboten. Daarnaast vinden ze ook souvenirwinkeltjes aan de haven en een boot die hen naar Marken kan brengen. En een bevolking die zich qua gebruiken en modebeeld onderscheidt van de rest van Nederland middels onder andere een kenmerkend dialect, het Volendams. Daarnaast is Volendam historisch gezien altijd een zeer rooms-katholiek dorp geweest in een verder veelal protestantse omgeving. In vroeger tijden was het dorp bekend omdat het het hoogste aantal Nederlandse missionarissen en priesterroepingen per vierkante kilometer kende. Door de secularisatie en ontkerkelijking loopt echter ook in Volendam het kerkbezoek terug. In de laatste jaren kwam echter wel een revival, zo berichtte De Groene Amsterdammer over de oplevende Maria-devotie rond de kapel van het beeld Onze Lieve Vrouw van het Water van de Rooms Katholieke Hille Kok.