Klaar voor iets anders? Ga nu samen met vrienden, familie of collega’s de strijd bij de Viking Games. Waag je aan de spelen die woeste Noormannen en vrouwen vroeger speelden om stoom af te blazen en andere stammen te imponeren. Neem het met je eigen stam op tegen anderen uit je groep. Een middag Viking Games staat garant voor hilarische taferelen, spanning en sportief bezig zijn.
Wat staat je te wachten tijdens de Viking Games?
Jullie worden omgekleed tot echte Vikingen. Om als stam te winnen moeten haar leden ook dapper, behendig en vindingrijk zijn. Bij activiteiten als bijlwerpen, hoorn blazen of houthakken is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. De spanning loopt nog verder op met uitdagende spellen als bluf touwtrekken en een katapult bouwen. Ook individueel kun je laten zien hoe geweldig je bent als Viking in het ereduel. Dus wat wordt het? Gaat u strijdend ten onder en drinkt u aan het einde van de dag met gesneuvelde kameraden in het Walhalla of bent u de overwinnaar en neemt u de partners van de tegenstanders een nachtje mee naar huis?
Voor of na de activiteit geniet u van een heerlijk diner.
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 4 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Inclusief diner | |
Een onvergetelijk uitje! |
Baarn ligt in het midden van Nederland op de grens van de provincies Utrecht en Noord-Holland, aan de enige rivier die van bron tot monding op Nederlands gebied ligt, de Eem.
Voor de oorsprong van het dorp Baarn moeten we terug naar de twaalfde eeuw. In die tijd werden de bestaande dorpen te klein, mede door de kruistochten, de handelsbetrekkingen met andere regio's en de groei van de bevolking. Doordat elk dorp in grote mate in eigen behoefte voorzag, moest men over een omliggend gebied van voldoende grootte beschikken, bijvoorbeeld om in de behoefte aan brandstof te voorzien of om het vee te kunnen weiden. In en rond de twaalfde eeuw ontstonden daardoor vele nieuwe nederzettingen, waaronder waarschijnlijk ook het huidige Baarn. De eerste nederzetting, die in de omgeving van de Leestraat lag, zal uit maximaal een twintigtal boerderijen hebben bestaan. Pas in de veertiende eeuw verplaatst de kern van het dorp zich in de richting van de Brink, waar in de eerste helft van diezelfde veertiende eeuw de Sint-Pauluskerk is gebouwd.