Theater workshop
Een Theater workshop als bedrijfsuitje of teambuilding?
Een leuke workshop die een meerwaarde biedt voor u en uw bedrijf. Een workshop waar je veel leert over jezelf maar ook een totaal andere kant van je collega's leert kennen. Dit is een samenspel want acteren kun je niet alleen. Hoe kun je je het beste presenteren voor een groep?
Voor wie is de theater workshop geschikt?
De theater workshop is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud, voor iedereen is er een rol, die hem of haar aanspreekt.
Welk doel heeft de theater workshop?
Er zijn veel redenen om aan een theater workshop mee te doen.
Het is gezellig en je leert elkaar op een andere manier kennen.
Het helpt je aan je zelfvertrouwen. Iedereen kan zien dat je ook een andere kant hebt.
Je komt tijdens de workshop in aanraking met diverse theater technieken, waarbij improvisatie erg belangrijk is.
Bij deze workshop gaat het er vooral om dat je bewust wordt van je eigen lichaamstaal; dat wil zeggen dat je op zoek gaat naar je eigen beeldende kracht.
Het spelen vanuit je gevoel en intuïtie staat voorop: je reageert op wat je omgeving je aanreikt.
In een ongedwongen sfeer leer je samenspelen, reageren op elkaar, jezelf uitdrukken, sketches verzinnen, ontdekken wat wel of niet bij je past en natuurlijk hoe het is om applaus te ontvangen.
Belangrijk is dat we ons zeker niet laten hinderen door theater wetten!
LET OP: u dient voor deze activiteit zelf voor een locatie te zorgen!
Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte
Vanaf 16 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Franeker is de hoofdplaats van de gemeente Franekeradeel, in de provincie Friesland. De stad telt 12.900 inwoners (2009) en is een van de Friese elf steden. De stad maakt sinds 1 januari 1984 deel uit van de gemeente Franekeradeel.
Franeker zou rond 800 zijn ontstaan als een Karolingisch castellum. De naam zou afkomstig zijn van Froon-acke, ofwel land van de heer/koning de oudste straat van de stad heet nog steeds Froonacker. Van de 11e eeuw tot de 16 eeuw ontwikkelde Franeker zich tot het bestuurlijk centrum van noordelijk Westergo. In de 15e eeuw vestigde hertog Albrecht van Saksen zich in Franeker. Het stadje leek zich tot hoofdstad van Friesland te ontwikkelen, maar werd overvleugeld door Leeuwarden. Het verhaal gaat dat inwoners van Franeker in de Middeleeuwen geprobeerd hebben een kerkklok te stelen uit Harlingen. Sindsdien worden de Franekers klokkendieven genoemd. Toen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in opstand kwam tegen Spanje, koos Franeker al vroeg de zijde van Willem van Oranje. Franeker werd hiervoor in 1585 beloond met een universiteit, de universiteit van Franeker, op de Universiteit van Leiden na de oudste van Nederland. Er werden vier redenen aangevoerd: het was goedkoper dan studeren in Leiden, de ouders konden beter op het gedrag van hun kinderen letten, het was goed voor de ontwikkeling van de bevolking en het geld dat de studenten zouden uitgeven bleef binnen de provincie. Aan deze Franeker Academie, geschonken door de Friese stadhouder Willem Lodewijk van Nassau en geopend op 29 juli 1585, kon men theologie, rechten, medicijnen, klassieke talen, wijsbegeerte en wis- en natuurkunde studeren. Een van de studenten was prins Willem IV.