Theater workshop
Een Theater workshop als bedrijfsuitje of teambuilding?
Een leuke workshop die een meerwaarde biedt voor u en uw bedrijf. Een workshop waar je veel leert over jezelf maar ook een totaal andere kant van je collega's leert kennen. Dit is een samenspel want acteren kun je niet alleen. Hoe kun je je het beste presenteren voor een groep?
Voor wie is de theater workshop geschikt?
De theater workshop is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud, voor iedereen is er een rol, die hem of haar aanspreekt.
Welk doel heeft de theater workshop?
Er zijn veel redenen om aan een theater workshop mee te doen.
Het is gezellig en je leert elkaar op een andere manier kennen.
Het helpt je aan je zelfvertrouwen. Iedereen kan zien dat je ook een andere kant hebt.
Je komt tijdens de workshop in aanraking met diverse theater technieken, waarbij improvisatie erg belangrijk is.
Bij deze workshop gaat het er vooral om dat je bewust wordt van je eigen lichaamstaal; dat wil zeggen dat je op zoek gaat naar je eigen beeldende kracht.
Het spelen vanuit je gevoel en intuïtie staat voorop: je reageert op wat je omgeving je aanreikt.
In een ongedwongen sfeer leer je samenspelen, reageren op elkaar, jezelf uitdrukken, sketches verzinnen, ontdekken wat wel of niet bij je past en natuurlijk hoe het is om applaus te ontvangen.
Belangrijk is dat we ons zeker niet laten hinderen door theater wetten!
LET OP: u dient voor deze activiteit zelf voor een locatie te zorgen!
Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte
Vanaf 16 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.