Sabreren in Lichtenvoorde

De kunst van het sabreren dateert uit de tijd van Napoleon waarbij de cavaleristen een fles champagne ontkurkten met een sabel. Tijdens deze workshop doen we geen zaken met wijn, maar sabreren we grote flessen gevuld met bier. 
 
De edele kunst van het sabreren wordt onder begeleiding van een Meester Sabreur du Bière geoefend. Na het uitleggen van de geschiedenis en techniek wordt er uiteraard door deelnemers zelf ook gesabreerd. Iedere sabreur wordt na afloop geridderd en ontvangt een leuk en ludiek aandenken
 
Bij deze workshop op locatie staat veiligheid voorop. Door de stoot en de inwendige druk in de fles breekt de hals langs de rand af en vliegt weg met de kurk er nog in. Er is geen risico op glasscherven in de drank, aangezien deze -indien ze zouden voorkomen worden weggeblazen door het ontsnappende gas en bier.
 
Meer lezen

Sabreren


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 1 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen

Lichtenvoorde

Op de markt van Lichtenvoorde bevindt zich een zwerfkei van ruim 20.000 kg. Deze kei is daar in 1874 door 99 Lichtenvoordse schoenmakers vanuit het Vragenderveld naar toe gesleept. Hemelsbreed is dat een afstand van ongeveer vier kilometer. Aan deze gebeurtenis dankt Lichtenvoorde de bijnaam "Keistad" en danken de inwoners hun bijnaam "Keienslöppers" (Keislepers). Bovenop de steen werd een beeld van een liggende leeuw geplaatst. Deze leeuw was ontleend aan het wapen van de heren van Bronkhorst. Deze liggende leeuw werd in 1897 vervangen door een zittende leeuw, onder wiens voorpoot het wapen van Lichtenvoorde was geplaatst. Deze tweede leeuw was medio jaren '60  zo verweerd en door vandalisme beschadigd dat de gemeente Lichtenvoorde aan beeldhouwer Ebner uit Bocholt opdracht gaf een nieuwe leeuw te vervaardigen. De nieuwe leeuw werd op 15 oktober 1966 geplaatst. Ook deze huidige, derde leeuw is een zittende leeuw die met één voorpoot het gemeentewapen vasthoudt. Het gemeentewapen is verkregen op 28 september 1891. Het wapen verbeeldt de leeuw zelf en een burchttoren.

Lichtenvoorde

Reviews

9
M de Groot

Wat hebben we genoten van de fiets/step puzzeltocht. Prachtige route en leuke opdrachten. Personeel was super aardig en goede uitleg. Bedankt voor deze mooie morgen.

Deventer
Sabreren
2 oktober 2023
9
M de Groot

Wat hebben we genoten van de fiets/step puzzeltocht. Prachtige route en leuke opdrachten. Personeel was super aardig en goede uitleg. Bedankt voor deze mooie morgen.

Deventer
Sabreren
2 oktober 2023
Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen