Een percussie workshop als bedrijfsuitje of teambuilding?
Ontspanning, inspanning en teambuilding in een woord. Wie kent het niet? Het meeslepen op de muziek en het gevoel hebben om onoverwinnelijk te worden. De percussie workshop heeft zijn oorsprong in Afrika en draait om ritme, samenzijn en feesten. Onder percussie wordt meestal verstaan: de kleinere slagwerkinstrumenten. Dit hoeven geen echte instrumenten te zijn maar kunnen ook alternatieve of eigengemaakte instrumenten zijn zoals bijvoorbeeld emmers.
Voor wie is de percussie workshop geschikt?
Eigenlijk kan iedereen wel deelnemen aan de percussie workshop. Jong en oud zullen zich hierbij uitstekend vermaken. Zelfs de a-muzikalen onder ons zullen zichzelf en hun omgeving verbazen hoe ritmisch ze tijdens deze percussie workshop zijn.
Welk doel heeft de percussie workshop?
Zoals eerder vermeld zijn er vele redenen om aan een percussie workshop te denken. Het gezellig en enthousiast bezig zijn, een gevoel van iets samen te presteren waarmee de percussie workshop natuurlijk een ideaal middel voor teambuilding is. Bij teambuilding draait het ook om het samen presteren. De percussie workshop heeft als voordeel dat je niet tegen elkaar hoeft te strijden maar alles echt als team bereikt.
De gehele percussie workshop gebeurt in een ontspannen sfeer en de instructies worden op een humoristische manier in de groep gebracht. Uiteraard zijn andere invullingen qua tijd, klank en muziek altijd mogelijk.
Waar is de percussie workshop mogelijk?
De percussie workshop is mogelijk op iedere plek waar een beetje ruimte is en niet meteen over het volume geklaagd wordt. LET OP: U dient zelf voor een locatie te zorgen!
Verloop workshop:
De percussie workshop begint natuurlijk met een warm onthaal. De verschillende instrumenten (dit kunnen ook emmers zijn) worden aan de deelnemers uitgereikt. Nu worden de eerste percussie tonen op ludieke wijze geoefend. Ieder leert zijn of haar klanken te produceren. Veel lachen en hilarische momenten maken de gezelligheid compleet. Nadat iedereen het instrument onder de knie heeft, begint het samenspel. We "studeren" tijdens de workshop een aantal Zuid-Amerikaanse percussienummers in met een groot aantal verschillende instrumenten en/of materialen. Percussie, die als een compleet muziekstuk gespeeld wordt. De percussie workshop geschiedt staande, waarbij we het bewegen op de ritmes niet schuwen. Geleidelijk werken we naar een (zogenaamde) presentatie toe. Jullie zullen versteld zijn hoe muzikaal jullie zijn!
LET OP: u dient voor deze activiteit zelf voor een locatie te zorgen.
Meer lezen
Vanaf 20 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Attractiepark Slagharen biedt meer dan 40 spannende attracties. Beleef het avontuur in Wild West Adventure, ga over de kop in de Flying Cloud, of zoek de hoogte op in Big Wheel. Of doe je het liever wat rustiger aan in de Monorail of wellicht in de Cable Car? In de weekenden, op feestdagen en in de vakanties beleef je veel plezier bij de wervelende theatershows en het unieke straattheater.
Bent u op zoek naar een inspirerende locatie voor een vergadering, een seminar of een presentatie? Wilt u het personeel motiveren met een spetterend personeelsfeest? Ontdek dan het nieuwe Slagharen!
Attractie- & Vakantiepark Slagharen, dat na oprichting in de jaren ’60 bekend werd als Ponypark Slagharen, heeft de laatste jaren een grootscheepse transformatie doorgemaakt. Mede dankzij een investering van 25 miljoen euro in thematisering is het op één na best bezochte attractiepark van Nederland opnieuw op de kaart gezet. Wist u ook dat u in het park een keur aan mogelijkheden heeft voor zakelijke evenementen? Creëer met het “Amerika van 1850″ -13 verrassende ruimtes, 40 spectaculaire attracties, uitgebreid entertainment en diverse overnachtingsmogelijkheden- een onvergetelijk evenement voor 10 tot duizenden bezoekers!
Een catwalk door de “Mainstreet”, een VIP ride met uw collega’s in de Thunder Loop, een “dinner in the sky” in het Reuzenrad of een feestavond; in Slagharen is alles mogelijk! Vraag een offerte op voor de aangepaste mogelijkheden!
Slagharen is een dorp in de gemeente Hardenberg, dat gelegen is in Noord-Salland in de Nederlandse provincie Overijssel. In 2004 telde het dorp 2944 inwoners. Slagharen is als vervenersnederzetting ontstaan rond 1840, toen Duitse veenarbeiders (hannekemaaiers) richting Oost-Nederland trokken.
De naam Slagharen is afkomstig van 'slag', wat stuk grond of land betekent, gecombineerd met 'haare', wat hoger gelegen gebied betekent. Dit laatste gegeven vindt men nog terug in het feit dat oudere Slagharenaren nog steeds 'op Slagharen' zeggen wanneer zij bedoelen dat zich iets binnen de dorpsgrenzen bevindt.