Een percussie workshop als bedrijfsuitje of teambuilding?
Ontspanning, inspanning en teambuilding in een woord. Wie kent het niet? Het meeslepen op de muziek en het gevoel hebben om onoverwinnelijk te worden. De percussie workshop heeft zijn oorsprong in Afrika en draait om ritme, samenzijn en feesten. Onder percussie wordt meestal verstaan: de kleinere slagwerkinstrumenten. Dit hoeven geen echte instrumenten te zijn maar kunnen ook alternatieve of eigengemaakte instrumenten zijn zoals bijvoorbeeld emmers.
Voor wie is de percussie workshop geschikt?
Eigenlijk kan iedereen wel deelnemen aan de percussie workshop. Jong en oud zullen zich hierbij uitstekend vermaken. Zelfs de a-muzikalen onder ons zullen zichzelf en hun omgeving verbazen hoe ritmisch ze tijdens deze percussie workshop zijn.
Welk doel heeft de percussie workshop?
Zoals eerder vermeld zijn er vele redenen om aan een percussie workshop te denken. Het gezellig en enthousiast bezig zijn, een gevoel van iets samen te presteren waarmee de percussie workshop natuurlijk een ideaal middel voor teambuilding is. Bij teambuilding draait het ook om het samen presteren. De percussie workshop heeft als voordeel dat je niet tegen elkaar hoeft te strijden maar alles echt als team bereikt.
De gehele percussie workshop gebeurt in een ontspannen sfeer en de instructies worden op een humoristische manier in de groep gebracht. Uiteraard zijn andere invullingen qua tijd, klank en muziek altijd mogelijk.
Waar is de percussie workshop mogelijk?
De percussie workshop is mogelijk op iedere plek waar een beetje ruimte is en niet meteen over het volume geklaagd wordt. LET OP: U dient zelf voor een locatie te zorgen!
Verloop workshop:
De percussie workshop begint natuurlijk met een warm onthaal. De verschillende instrumenten (dit kunnen ook emmers zijn) worden aan de deelnemers uitgereikt. Nu worden de eerste percussie tonen op ludieke wijze geoefend. Ieder leert zijn of haar klanken te produceren. Veel lachen en hilarische momenten maken de gezelligheid compleet. Nadat iedereen het instrument onder de knie heeft, begint het samenspel. We "studeren" tijdens de workshop een aantal Zuid-Amerikaanse percussienummers in met een groot aantal verschillende instrumenten en/of materialen. Percussie, die als een compleet muziekstuk gespeeld wordt. De percussie workshop geschiedt staande, waarbij we het bewegen op de ritmes niet schuwen. Geleidelijk werken we naar een (zogenaamde) presentatie toe. Jullie zullen versteld zijn hoe muzikaal jullie zijn!
LET OP: u dient voor deze activiteit zelf voor een locatie te zorgen.
Meer lezen
Vanaf 20 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Helden is een plaats en voormalige gemeente in Limburg. De plaats maakt deel uit van de gemeente Peel en Maas.
De voormalige gemeente Helden telde in november 2009 19.631 inwoners. De gemeente had een oppervlakte van 69,23 km², waarvan een verwaarloosbaar percentage water. De andere kernen van de voormalige gemeente waren Beringe, Egchel, Grashoek, Koningslust en Panningen.
Helden en omgeving behoorden bij het Overkwartier van Gelre of Spaans Opper-Gelre. Tijdens de Spaanse Successieoorlog werd het gebied door Pruisische troepen bezet, en zo bleef het als deel van Pruisische Opper-Gelre ongeveer een eeuw lang Duits (tot 1814). Op 1 januari 2010 is de gemeente Helden opgeheven en opgegaan in de nieuwe gemeente Peel en Maas.