Race tegen de klok en wordt een echte globetrotter!
In de succesvolle tv-game Peking Express gaan koppels de strijd aan om zo snel mogelijk een grote afstand tussen twee steden te overbruggen. Te voet, liftend – van een Thaise ‘tuktuk’ tot op de rug van een olifant – om de beste etappetijd neer te zetten. Peking Express inspireerde TB Events tot een super spannende citygame: een race tegen de klok in een door jullie gekozen omgeving!
De beste manier om een stad te verkennen? Te voet zie je en ervaar je het meest. Tijdens onze variant van het spel ontdek je de historische roots van een stad in verschillende spannende etappes. De TB Events app leidt jouw team langs alle bijzondere locaties in het centrum. Let's go!
Wat staat jullie te wachten tijdens Peking Express met begeleiding op afstand?
Jouw crew wordt van te voren telefonisch gebriefd door onze spelbegeleiders vanaf ons hoofdkwartier. We dopen jullie om tot echte city-explorers. Na een uitgebreide speluitleg worden er teams gemaakt en gaan jullie de stad in. Speel eerst de etappes vrij en ontvang interessante voorkennis dat later in het spel goed van pas zal komen. Daarna is het tijd om echt in actie te komen: voltooi alle etappes en verzamel zo veel mogelijk amuletten.
Verdien zo veel mogelijk geld door creatieve foto opdrachten uit te voeren, interessante kennisvragen te beantwoorden en uitdagende puzzels op te lossen. Bestudeer oude kaarten, bekende wereldleiders, kleurrijke vlaggen en ontcijfer hiërogliefen om tot het juiste antwoord te komen en de amuletten te verdienen. Maar let op, hef onverwachtse taalbarrières op om door te kunnen gaan met de strijd! Het team met de grootste prijzenpot aan het einde van het spel is de winnaar van vandaag. Aan het eind van het spel verzamelen jullie bij de startlocatie. We zullen jullie niet langer in spanning houden voor het ‘moment suprême: de prijsuitreiking.
Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Franeker is de hoofdplaats van de gemeente Franekeradeel, in de provincie Friesland. De stad telt 12.900 inwoners (2009) en is een van de Friese elf steden. De stad maakt sinds 1 januari 1984 deel uit van de gemeente Franekeradeel.
Franeker zou rond 800 zijn ontstaan als een Karolingisch castellum. De naam zou afkomstig zijn van Froon-acke, ofwel land van de heer/koning de oudste straat van de stad heet nog steeds Froonacker. Van de 11e eeuw tot de 16 eeuw ontwikkelde Franeker zich tot het bestuurlijk centrum van noordelijk Westergo. In de 15e eeuw vestigde hertog Albrecht van Saksen zich in Franeker. Het stadje leek zich tot hoofdstad van Friesland te ontwikkelen, maar werd overvleugeld door Leeuwarden. Het verhaal gaat dat inwoners van Franeker in de Middeleeuwen geprobeerd hebben een kerkklok te stelen uit Harlingen. Sindsdien worden de Franekers klokkendieven genoemd. Toen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in opstand kwam tegen Spanje, koos Franeker al vroeg de zijde van Willem van Oranje. Franeker werd hiervoor in 1585 beloond met een universiteit, de universiteit van Franeker, op de Universiteit van Leiden na de oudste van Nederland. Er werden vier redenen aangevoerd: het was goedkoper dan studeren in Leiden, de ouders konden beter op het gedrag van hun kinderen letten, het was goed voor de ontwikkeling van de bevolking en het geld dat de studenten zouden uitgeven bleef binnen de provincie. Aan deze Franeker Academie, geschonken door de Friese stadhouder Willem Lodewijk van Nassau en geopend op 29 juli 1585, kon men theologie, rechten, medicijnen, klassieke talen, wijsbegeerte en wis- en natuurkunde studeren. Een van de studenten was prins Willem IV.