Race tegen de klok en wordt een echte globetrotter!
In de succesvolle tv-game Peking Express gaan koppels de strijd aan om zo snel mogelijk een grote afstand tussen twee steden te overbruggen. Te voet, liftend – van een Thaise ‘tuktuk’ tot op de rug van een olifant – om de beste etappetijd neer te zetten. Peking Express inspireerde TB Events tot een super spannende citygame: een race tegen de klok in een door jullie gekozen omgeving!
De beste manier om een stad te verkennen? Te voet zie je en ervaar je het meest. Tijdens onze variant van het spel ontdek je de historische roots van een stad in verschillende spannende etappes. De TB Events app leidt jouw team langs alle bijzondere locaties in het centrum. Let's go!
Wat staat jullie te wachten tijdens Peking Express met begeleiding op afstand?
Jouw crew wordt van te voren telefonisch gebriefd door onze spelbegeleiders vanaf ons hoofdkwartier. We dopen jullie om tot echte city-explorers. Na een uitgebreide speluitleg worden er teams gemaakt en gaan jullie de stad in. Speel eerst de etappes vrij en ontvang interessante voorkennis dat later in het spel goed van pas zal komen. Daarna is het tijd om echt in actie te komen: voltooi alle etappes en verzamel zo veel mogelijk amuletten.
Verdien zo veel mogelijk geld door creatieve foto opdrachten uit te voeren, interessante kennisvragen te beantwoorden en uitdagende puzzels op te lossen. Bestudeer oude kaarten, bekende wereldleiders, kleurrijke vlaggen en ontcijfer hiërogliefen om tot het juiste antwoord te komen en de amuletten te verdienen. Maar let op, hef onverwachtse taalbarrières op om door te kunnen gaan met de strijd! Het team met de grootste prijzenpot aan het einde van het spel is de winnaar van vandaag. Aan het eind van het spel verzamelen jullie bij de startlocatie. We zullen jullie niet langer in spanning houden voor het ‘moment suprême: de prijsuitreiking.
Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.