Outside Escape in Enkhuizen

Ontdek de stad met Outside Escape

Stap in een spannend verhaal vol raadsels terwijl jullie de stad ontdekken. De escape-route voert langs de hoogtepunten, maar ook de meer verborgen plekken van de binnenstad. In Haarlem ontdek je het verhaal van Kenau en Ripperda, in Maastricht komen de Bokkenrijders weer tot leven. En zo heeft iedere stad een eigen verhaal.

De raadsels zijn op maat gemaakt bij de omgeving, je zult goed om je heen moeten kijken om ze op te lossen. Je gaat de stad met andere ogen bekijken.

Speel in teams

Jullie spelen in teams van 2 tot 5 spelers. Tijdens de escape-route verzamelen jullie punten door de raadsels op te lossen en de zoekfoto’s op te sporen. Maak er gerust een competitie van, op het scorebord verschijnen de punten van alle teams.

 

De buitenlucht maakt hongerig

Een lunch of diner als afsluiter om de score te vergelijken met andere teams? Dit zit niet bij de prijs inbegrepen, maar er zijn diverse mogelijkheden. Neem contact op voor de mogelijkheden. Deze Outside Escape is in diverse steden in Nederland te doen, in het Nederlands en Engels.

LET OP We begeleiden het spel op afstand en zijn niet fysiek aanwezig.

Meer lezen

Outside Escape


Vanaf 2 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Fris / bier of wijn bij ontvangst
Fris / bier of wijn bij terugkomst

Enkhuizen

Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.

Enkhuizen
Delen
Ook dit uitje doen