Outdoor Clinic Diner in Enkhuizen

Clinic Handboogschieten 
Een eeuwenoude sport die door iedereen (jong en oud) beoefend kan worden. Onder begeleiding van een deskundige instructeur ga je op een veilige en verantwoorde manier deze boeiende precisiesport beoefenen. Tijdens deze clinic worden de fijne kneepjes van het handboogschieten aangeleerd en er worden verschillende boogschietspellen gespeeld. Bij iedere pijl blijft het spannend waar deze terecht komt. 
 
Clinic bamboestiek 
Iedereen kent bamboe b.v. uit zijn of haar eigen tuin, maar om met een groep mensen daar een kunstwerk van te maken is toch weer eens iets heel anders. Een leuke, maar vooral vernieuwende activiteit met een eindresultaat waar je nog wel eens verwonderd over kunt zijnl Sommige kunstwerken bereiken zelfs een hoogte van 12 tot 20 meter. De kneepjes van het vak worden duidelijk door de uitleg van de instructeurs. Met elastieken worden de kunstwerken in elkaar gezet met een techniek die uitgelegd wordt door de instructeurs zodat je snel aan de gang kunt gaan. Niet alleen een gezellige activiteit, maar ook goed in te zetten als teambuildingsactiviteit!
Meer lezen

Outdoor Clinic Diner

Prijs op aanvraag

Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Inclusief diner
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Diner
Professionele begeleiding
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team

Enkhuizen

Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.

Enkhuizen
Delen
Ook dit uitje doen