Erg leuk stadsspel!
CSI Moordtocht Cold Case
'Bedrijfsuitje verandert in een bloedstollende detective'
Stap uit de dagelijkse sleur, stap in de wervelende wereld van forensisch detectives, misleiding en achterdocht. Dit bloedstollende spel verandert elk bedrijfsuitje of groepsuitje in een meeslepende moordzaak. Er is namelijk een lijk gevonden, een zekere Johannes. En alle aanwijzingen duiden op een moord. Wie heeft er een motief en wie speelt de vermoorde onschuld? Aan jou en jouw team de vraag om de zaak op te lossen.
Hoe ga je te werk bij de CSI Moordtocht?
Begin aan de basis: plaats delict. Je volgt de aanwijzingen en leert steeds meer over de achtergronden van het slachtoffer. Ieder spoor kan je dichter bij je dader brengen. Of is het een dwaalspoor? Met jouw team zet je alle informatie op een rijtje en bepaal je de volgende plaats om uit te kammen. Door langs de juiste plaatsen te gaan, kun je de vitale informatie vergaren om de zaak te kraken.
Wat staat je te wachten tijdens de CSI Moordtocht?
Detective word je niet zomaar. Daarom begint de moordtocht met een stevige bak koffie om je op scherp te zetten. Dan volgt de briefing en krijg je een uitgebreide uitleg over het spel. Na het vormen van de teams bezoek je de plek van de moord, voor een eerste onderzoek.
Nu komt het er op aan: welke moordverdachten ga je als eerste aan de tand voelen, welke getuigenissen zijn doorslaggevend? Samen met jouw team stel je een lijst op met hoofdverdachten en hun motieven.
Eenmaal terug op het rendez-vous-punt overhandig je deze lijst aan de commissaris. Onder het genot van een kop koffie, thee of glaasje fris worden de rapportages nauwkeurig beoordeeld. Dan wordt het winnende team bekend gemaakt en het plot uitgelegd. Case closed.
Honger naar meer?
Een moorddadige lunch of een diner als afsluiter is een kroon op je speurwerk. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen, maar er zijn diverse mogelijkheden. Neem contact op voor de mogelijkheden. Deze CSI moordtocht Cold Case is in diverse steden in Nederland, België en Duitsland te doen (ook in het Engels). Het spel kan naar wens op iedere locatie uitgezet worden.
Het spel is inclusief twee drankjes (bier,fris,wijn) bij ontvangst per persoon
Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte
Meer lezen
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Tulip Inn Hotel De Valk is een 3 sterren hotel. Het hotel ligt op 10 minuten van de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland. Het hotel beschikt over een brasserie, a la carte restaurant, eigen parkeerterrein voor de deur (gratis), hotelbar en 5 zalen met alle voorzieningen. Alle 42 hotelkamers (comfort, deluxe, superior) met douche en of bad, toilet, telefoon en t.v. Het hotel is geschikt voor zowel zakelijk als prive verblijf. Het gehele hotel is voorzien van Hotspots van T-Mobile.
Franeker is de hoofdplaats van de gemeente Franekeradeel, in de provincie Friesland. De stad telt 12.900 inwoners (2009) en is een van de Friese elf steden. De stad maakt sinds 1 januari 1984 deel uit van de gemeente Franekeradeel.
Franeker zou rond 800 zijn ontstaan als een Karolingisch castellum. De naam zou afkomstig zijn van Froon-acke, ofwel land van de heer/koning de oudste straat van de stad heet nog steeds Froonacker. Van de 11e eeuw tot de 16 eeuw ontwikkelde Franeker zich tot het bestuurlijk centrum van noordelijk Westergo. In de 15e eeuw vestigde hertog Albrecht van Saksen zich in Franeker. Het stadje leek zich tot hoofdstad van Friesland te ontwikkelen, maar werd overvleugeld door Leeuwarden. Het verhaal gaat dat inwoners van Franeker in de Middeleeuwen geprobeerd hebben een kerkklok te stelen uit Harlingen. Sindsdien worden de Franekers klokkendieven genoemd. Toen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in opstand kwam tegen Spanje, koos Franeker al vroeg de zijde van Willem van Oranje. Franeker werd hiervoor in 1585 beloond met een universiteit, de universiteit van Franeker, op de Universiteit van Leiden na de oudste van Nederland. Er werden vier redenen aangevoerd: het was goedkoper dan studeren in Leiden, de ouders konden beter op het gedrag van hun kinderen letten, het was goed voor de ontwikkeling van de bevolking en het geld dat de studenten zouden uitgeven bleef binnen de provincie. Aan deze Franeker Academie, geschonken door de Friese stadhouder Willem Lodewijk van Nassau en geopend op 29 juli 1585, kon men theologie, rechten, medicijnen, klassieke talen, wijsbegeerte en wis- en natuurkunde studeren. Een van de studenten was prins Willem IV.
Erg leuk stadsspel!
Heel vermakelijk. Afstand horeca en locaties te ver.
Tof spel!
Hele leuke originele speurtocht door hartje Leiden. Coldcase opgelost!