CSI Moordtocht Cold Case
'Bedrijfsuitje verandert in een bloedstollende detective'
Stap uit de dagelijkse sleur, stap in de wervelende wereld van forensische detectives, misleiding en achterdocht. Dit bloedstollende spel verandert elk bedrijfsuitje of groepsuitje in een meeslepende moordzaak. Er is namelijk een lijk gevonden, een zekere Johannes. En alle aanwijzingen duiden op een moord. Wie heeft er een motief en wie speelt de vermoorde onschuld? Aan jou en jouw team de vraag om de zaak op te lossen.
Hoe ga je te werk bij de CSI Moordtocht?
Begin aan de basis: plaats delict. Je volgt de aanwijzingen en leert steeds meer over de achtergronden van het slachtoffer. Ieder spoor kan je dichter bij je dader brengen. Of is het een dwaalspoor? Met jouw team zet je alle informatie op een rijtje en bepaal je de volgende plaats om uit te kammen. Door langs de juiste plaatsen te gaan, kun je de vitale informatie vergaren om de zaak te kraken.
Wat staat je te wachten tijdens de CSI Moordtocht?
Detective word je niet zomaar. Daarom begint de moordtocht met een goede uitleg om je op scherp te zetten. Dan volgt de briefing. Na de uitleg worden de teams gevormd. Hierna bezoek je de plek van de moord, voor een eerste onderzoek.
Nu komt het er op aan: welke moordverdachten ga je als eerste aan de tand voelen, welke getuigenissen zijn doorslaggevend? Samen met jouw team stel je een lijst op met hoofdverdachten en hun motieven.
Eenmaal terug op het rendez-vous-punt overhandig je deze lijst aan de commissaris. Na terugkomst worden de rapportages nauwkeurig beoordeeld. Dan wordt het winnende team bekend gemaakt en het plot uitgelegd. Case closed.
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
De naam Weert geeft reeds aan hoe de plaats is ontstaan. Weer' is identiek aan waard: een stuk land, gelegen bij of te midden van wateren en moerassen, m.a.w. een ingedijkt stuk land. Dat de plaats deze naam ontving is heel begrijpelijk wanneer men bedenkt dat destijds deze streek zowel in het noorden, oosten als in het zuiden omgeven was door uitgestrekte Peelplassen en moerassen, die vroeger een veel grotere oppervlakte bestreken dan tegenwoordig. Tussen deze onbewoonbare wildernissen lag een hoog en droog eiland en hierop is Weert ontstaan. Het hele gebied werd onderscheiden in twee gedeelten: het hoger gedeelte ‘Overweert’ (thans Weert) en het lagere gedeelte Nederweert. In de omgeving van Weert hebben al sinds de prehistorie mensen gewoond. Dat blijkt uit vondsten uit de steentijd en de aanwezigheid van de resten van een groot urnenveld uit de late bronstijd op de Boshoverheide. Door middel van een verhard voetpad is dit urnenveld toegankelijk gemaakt. Tevens zijn er bewoningssporen uit de ijzertijd en de Romeinse tijd gevonden.
De plaats is ontstaan aan een knooppunt van wegen in het heide- en veengebied op de grens van Brabant en Limburg aan de rand van de Peel.