Mondharmonica workshop (eigen locatie) in Lier

Mondharmonia workshop
 
Mondharmonica leren spelen in 1,5 uur tijd, een onmogelijke opdracht?
 
We garanderen je dat het kan en bovendien op een hele prettige manier! Iedere deelnemer krijgt tevens na de workshop zijn eigen instrument mee!
 
Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden.
 
Hoe ziet een mondharmonica workshop eruit: 
We behandelen de techniek en leren al snel gezamenlijk de blues (Mannisch Boy) en een improvisatie blues schema. Daarna leren gezamenlijk bekende liedjes te spelen. 
De verbazing waarmee het allemaal zo snel mogelijk is, werkt bij veel mensen op de lachspieren.
Algemene muziekkennis of kennis van de mondharmonica is niet vereist.
 
Groepsgrootte:
We gaan uit van een minimum van 10 deelnemers. De groepsgrootte is in principe onbeperkt en wordt enkel begrensd door de zaal waarin de workshop gegeven wordt.
Achtergrond informatie:
Locatie:
De workshop kan door heel Nederland gegeven worden! In Breda kunnen we u een gratis locatie aanbieden.
 
Prijs inclusief mondharmonica!
Meer lezen

Mondharmonica workshop (eigen locatie)


Vanaf 10 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Prijs is inclusief btw

Lier

Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.

Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...

Reviews

9
A.A. strating

Uitstekende workshop waar je veel entertainment uit haalt.

Best
Mondharmonica workshop
21 januari 2020
10
Leon

Met onze studentengroep hebben we het ontzettend naar onze zin gehad met deze mondharmonicaworkshop! We hadden veel lol met Marco die ook lekker meeging in onze studentikoze ongein. Zeker een aanrader!

10
Bonny

Onlangs een houd-je-mond-harmonica workshop gevolgd met een groep van 12 meiden. Alles behalve suf ;-). We hebben veel gelachen en tot in de late uurtjes plezier gehad van de mondharmonica’s in de binnenstad van Breda! Marco is erg enthousiast wat zorgt voor een gezellige sfeer, aanrader!

Breda
Mondharmonica workshop
12 december 2019
Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen