Wat staat je te wachten tijdens de citygame Kroongetuige?
Jouw gezelschap wordt welkom geheten met een telefoontje van onze begeleiders en we maken daarna direct teams. Plotseling blijkt dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden, bijna onder jullie ogen. Dit maakt jullie kroongetuigen. Jullie krijgen het eerste gedeelte van het misdaadverhaal te zien. Dan gaan jullie de stad in met onze speciaal ontwikkelde app op zoek te gaan naar aanwijzingen. Op verschillende bijzondere locaties in de stad zijn deze te vinden. Los een uitdagende opdracht op en ontvang het volgende stukje van de film op je mobiel. Door het bezoeken van meerdere locaties ontvangen jullie steeds meer aanwijzingen met betrekking tot de moord.
Maar let op! Jullie onderzoek wordt gedwarsboomd door 1 persoon in jullie team. Hij of zij weet wie de dader is en heeft een vergoeding gekregen om niet te getuigen en jullie op een dwaalspoor te zetten. Lukt het jullie om de kroongetuige te ontmaskeren? Los de moord op en presenteer onder het genot van een drankje aan het einde jullie plot!
Meer lezen
Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Het oorspronkelijke achterland van Sittard vormt het historische Land van Zwentibold rond de Graetheide. De geschiedenis van dit gebied gaat terug tot de zevende eeuw. Deze geschiedenis hebben de stad en de streek echter niet gedeeld met het moderne Zuid-Limburg. Sittard, Born en Susteren hebben maar een relatief korte tijd deel uitgemaakt van het Hertogdom Limburg. Zij hebben vanaf 1400 een Gulikse geschiedenis. De naam Sittard is afgeleid van Siter, hoogte of berghelling, en de plaats lag dan ook op een hoogte. Dit gebied was gunstig gelegen tussen de Geleenbeek en de Roode Beek. De nederzetting is ontstaan in de Karolingische tijd, tussen 700 en 1000. Zij wordt voor het eerst als Sitter vermeld in 1147. Er zijn echter sporen van veel oudere bewoning.