Kamp van Koningsbrugge (eigen locatie) bij De Beren Nederweert in Weert

Kamp van Koningsbrugge (eigen locatie)


Vanaf 8 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 259 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team
De Beren Nederweert  in Weert

De Beren Nederweert in Weert

Dit gloednieuwe De Beren restaurant in Nederweert bevindt zich onder Hotel Rosveld.

In de buurt van de snelweg A2 tussen Eindhoven en Maastricht is het restaurant een heerlijke bestemming voor borrels, lunches en diners zowel zakelijk als informeel.

Met voldoende parkeergelegenheid, een mooie bovenverdieping en ruim 200 zitplaatsen is deze locatie uitermate geschikt voor groepen.

Weert

De naam Weert geeft reeds aan hoe de plaats is ontstaan. Weer' is identiek aan waard: een stuk land, gelegen bij of te midden van wateren en moerassen, m.a.w. een ingedijkt stuk land. Dat de plaats deze naam ontving is heel begrijpelijk wanneer men bedenkt dat destijds deze streek zowel in het noorden, oosten als in het zuiden omgeven was door uitgestrekte Peelplassen en moerassen, die vroeger een veel grotere oppervlakte bestreken dan tegenwoordig. Tussen deze onbewoonbare wildernissen lag een hoog en droog eiland en hierop is Weert ontstaan. Het hele gebied werd onderscheiden in twee gedeelten: het hoger gedeelte ‘Overweert’ (thans Weert) en het lagere gedeelte Nederweert. In de omgeving van Weert hebben al sinds de prehistorie mensen gewoond. Dat blijkt uit vondsten uit de steentijd en de aanwezigheid van de resten van een groot urnenveld uit de late bronstijd op de Boshoverheide. Door middel van een verhard voetpad is dit urnenveld toegankelijk gemaakt. Tevens zijn er bewoningssporen uit de ijzertijd en de Romeinse tijd gevonden.

De plaats is ontstaan aan een knooppunt van wegen in het heide- en veengebied op de grens van Brabant en Limburg aan de rand van de Peel.

Weert
Delen
Ook dit uitje doen