Holland-België Quiz in Lichtenvoorde

Er is geen enkele strijd zo typerend en van alle tijden als de strijd tussen Holland en België. De clichés zijn overduidelijk: Belgen kunnen bijvoorbeeld beter genieten van het leven en houden er een bourgondische levensstijl op na. Holland is veel beter in voetbal maar voor hoe lang nog? Juist deze verschillen zorgen voor een hilarisch spanningsveld en de leukste discussies onderling. Daarom heeft TB Events de Holland-België dinerquiz ontwikkeld, zodat de strijd voor eens en altijd tijdens 'een dinertje' wordt beslist!
 
Wat staat je te wachten tijdens Holland-België?
Uiteraard gooien we je niet zomaar in het diepe. We beginnen vriendschappelijk met een relaxte ontvangst. Daarna krijg je een uitgebreide speluitleg, zodat je alle ins en outs kent. Vervolgens delen we de groep op in teams. De spanning stijgt en de vooroordelen groeien...De quiz bestaat uit verschillende rondes en de groepen zullen zich moeten inleven in de andere Nationaliteit om te winnen. Elke ronde weer gaan de teams zich afvragen hoe de Belgen dit zouden oplossen of hoe de Hollanders dit zouden aanpakken. Het team met het meeste kennis verdient de meeste punten en wint de quiz. Dit team krijgt een leuke prijs mee naar huis.
 
Dit spel is ook in het Engels en Frans te spelen.

 

Meer lezen

Holland-België Quiz


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team
Quizmaster

Lichtenvoorde

Op de markt van Lichtenvoorde bevindt zich een zwerfkei van ruim 20.000 kg. Deze kei is daar in 1874 door 99 Lichtenvoordse schoenmakers vanuit het Vragenderveld naar toe gesleept. Hemelsbreed is dat een afstand van ongeveer vier kilometer. Aan deze gebeurtenis dankt Lichtenvoorde de bijnaam "Keistad" en danken de inwoners hun bijnaam "Keienslöppers" (Keislepers). Bovenop de steen werd een beeld van een liggende leeuw geplaatst. Deze leeuw was ontleend aan het wapen van de heren van Bronkhorst. Deze liggende leeuw werd in 1897 vervangen door een zittende leeuw, onder wiens voorpoot het wapen van Lichtenvoorde was geplaatst. Deze tweede leeuw was medio jaren '60  zo verweerd en door vandalisme beschadigd dat de gemeente Lichtenvoorde aan beeldhouwer Ebner uit Bocholt opdracht gaf een nieuwe leeuw te vervaardigen. De nieuwe leeuw werd op 15 oktober 1966 geplaatst. Ook deze huidige, derde leeuw is een zittende leeuw die met één voorpoot het gemeentewapen vasthoudt. Het gemeentewapen is verkregen op 28 september 1891. Het wapen verbeeldt de leeuw zelf en een burchttoren.

Lichtenvoorde
Delen
Ook dit uitje doen