Stuk vermaak tijdens een lunch op een zeer interessante manier. Spel zat goed in elkaar!
Het Kerst Mysterie - Lunch
Helemaal in je rol tijdens het grootste Kerst Mysterie ooit!
Je kwam voor een lekkere lunch? Even ongecompliceerd genieten? Heerlijk. Totdat… Ga lekker zitten en geef je oren en ogen (en mond!) de kost. De leukste pret is voorpret. Dat geldt zeker voor het Kerst Mysterie. Want meerdere personen in jouw gezelschap spelen een eigen rol in een ongelooflijk verhaal! Gaat Kerst dit jaar wel door? Los het Mysterie op en red Kerstmis! Ondertussen geniet je van een heerlijke lunch: de lekkerste cliffhanger!
Wat staat je te wachten tijdens het Kerst Mysterie - Lunch?
Rust op de set! We beginnen met een drankje en iets lekkers. Het is misschien even wennen: veel bekende gezichten en toch zoveel nieuwe karakters. Geen probleem, onze assertieve quizmaster helpt je daar zo overheen. Een korte introductiefilm licht de spelopzet en de verhaallijn toe. Daarna wordt de groep opgedeeld en schuiven jullie aan voor de eerste gang. Terwijl jullie genieten van de gerechten ontvouwt het Kerst Mysterie zich langzaam. Quiz, puzzel en acteer: tussen de gangen door komen jullie steeds dichter bij de ontknoping!
Wie zijn erbij betrokken?
Wat is de aanleiding?
Wie is de spil in het Mysterie?
Verzamel zoveel mogelijk feiten en geef jouw team de scoop! En dus de winst. Aan het einde van het spel komt de waarheid naar boven en uiteraard krijgt het winnende team een toepasselijk cadeau.
Meer lezen
Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.
Stuk vermaak tijdens een lunch op een zeer interessante manier. Spel zat goed in elkaar!