Je kent de verhalen wel, die nare enge verhalen die je doen rillen van de zenuwen. HELP, de Verloofde is ontvoerd draait hierom! Je zult dit niet snel vergeten.
Jullie worden gebelt op het afgesproken tijdstip. Er is geen begeleiding op locatie aanwezig.
HELP, de Verloofde is ontvoerd draait om deze spanning en de telefoon speelt een hoofdrol. Samen met je team ga je de stad in om opdrachten uitvoeren die je via onze TB Events app met je telefoon doorkrijgt. Bij ieder goed voltooide opdracht zullen jullie een aanwijzing ontvangen. Hoe beter jullie samenwerking, hoe meer aanwijzingen jullie ontvangen. Met deze aanwijzingen kunnen jullie de geheime schuilplaats vinden waar de Verloofde wordt vastgehouden. Wees snel want wie weet is er een ander team eerder bij… Doe jullie uiterste best zodat de Verloofde nog op tijd bij het altaar kan staan!
Aan het einde van het spel keer je terug naar het ontvangstpunt, daar wordt de uitslag berekend en het winnende team telefonisch bekendgemaakt.
Let op; U speelt dit spel met uw eigen telefoon.
Meer lezen
Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Eerst was de streek van Thorn heel moerassig. Thorn veranderde pas na ontginning voor de 10e eeuw. Aan de rand van dit moeras liep de Romeinse heirbaan van Maastricht naar Nijmegen. Omstreeks 990 werd Thorn op een hoogte, dichtbij de Maas, door graaf Ansfried, die getrouwd was met Hereswint, een klooster voor benedictaressen gesticht. Dat klooster groeide uit tot een wereldlijk stift en een vorstendom. Tot dat Land van Thorn behoorden Thorn, Ittervoort, Haler, Grathem, Stramproy, Baexem en Ell.
Volgens de legende lag er ooit tussen Thorn en Kessenich een legendarisch verdwenen stad met de naam Vijvere. Dat zou verzonken zijn als straf van God. Daar ligt nu het moeras het Vijverbroek.
Onder de Fransen kreeg Thorn zwaar te lijden. De huizen werden witgeverfd omdat ze vaak zijn vernield en er dus verschillende bouwsels in werden verwerkt. Door die witte huisjes en de rust van het dorpje werd Thorn al gauw geliefd door kunstenaars en tegenwoordig toeristen.