'De satellieten lossen dit mysterie op'
Wordt voor even een detective en los deze GPS Moordzaak op. Dit GPS Moordspel verandert elk bedrijfsuitje of groepsuitje in een meeslepende moordzaak. Er staan verkiezingen voor de deur en aan jullie de taak om de Cold Case van een zekere Johannes op te lossen. Alle aanwijzingen duiden op een moord maar wie heeft er een motief en wie speelt de vermoorde onschuld? Aan jou en jouw team de vraag om de zaak op te lossen.
Hoe ga je te werk bij het GPS Moordspel?
Voer plaats delict in in je GPS apparaat. Je volgt de satellieten en komt op historische locaties in de stad waar je steeds meer te weten komt over de achtergronden van het slachtoffer. Ieder spoor kan je dichter bij je dader brengen. Of is het een dwaalspoor? Met jouw team ga je alle GPS coördinaten af en zet je alle informatie op een rijtje. Door langs de juiste plaatsen te gaan, kun je de vitale informatie vergaren om de zaak te kraken.
Wat staat je te wachten tijdens het GPS Moordspel?
Detective word je niet zomaar. Daarom begint de GPS Moordzaak met een briefing en krijg je een uitgebreide uitleg over het spel. Na het vormen van de teams bezoek je de plek van de moord, voor een eerste onderzoek.
Nu komt het er op aan: welke moordverdachten ga je als eerste aan de tand voelen, welke getuigenissen zijn doorslaggevend? Samen met jouw team stel je een lijst op met hoofdverdachten en hun motieven.
Eenmaal terug op het rendez-vous-punt overhandig je deze lijst aan de commissaris. Als alle groepen zijn teruggekeerd worden de rapportages nauwkeurig beoordeeld. Dan wordt het winnende team bekend gemaakt en het plot uitgelegd. Case closed.
Het GPS Moordspel is in diverse steden in Nederland, Belgie en Duitsland te doen (ook in het Engels). Het spel kan naar wens op iedere locatie uitgezet worden.
Kleinere gezelschappen als 12 en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte.
Meer lezen
Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Op de markt van Lichtenvoorde bevindt zich een zwerfkei van ruim 20.000 kg. Deze kei is daar in 1874 door 99 Lichtenvoordse schoenmakers vanuit het Vragenderveld naar toe gesleept. Hemelsbreed is dat een afstand van ongeveer vier kilometer. Aan deze gebeurtenis dankt Lichtenvoorde de bijnaam "Keistad" en danken de inwoners hun bijnaam "Keienslöppers" (Keislepers). Bovenop de steen werd een beeld van een liggende leeuw geplaatst. Deze leeuw was ontleend aan het wapen van de heren van Bronkhorst. Deze liggende leeuw werd in 1897 vervangen door een zittende leeuw, onder wiens voorpoot het wapen van Lichtenvoorde was geplaatst. Deze tweede leeuw was medio jaren '60 zo verweerd en door vandalisme beschadigd dat de gemeente Lichtenvoorde aan beeldhouwer Ebner uit Bocholt opdracht gaf een nieuwe leeuw te vervaardigen. De nieuwe leeuw werd op 15 oktober 1966 geplaatst. Ook deze huidige, derde leeuw is een zittende leeuw die met één voorpoot het gemeentewapen vasthoudt. Het gemeentewapen is verkregen op 28 september 1891. Het wapen verbeeldt de leeuw zelf en een burchttoren.