Superleuk, goeie en grappige entertainer!!
Leer goochelen in een handomdraai tijdens dit magische groepsuitje
Niets is wat het lijkt. Of wat het zou moeten zijn. Tijdens dit originele en magische groepsuitje leer je in een handomdraai een aantal tegendraadse, verrassende trucs van een meester goochelaar. Voortaan verbaas je vrienden en collega’s en voor je het weet heb je een nieuwe roeping gevonden: gangmaker!
Tijdens de workshop zullen creativiteit, presentatie en teambuilding de rode draad vormen in een korte reis door de wereld van magie en illusie. Je transformeert tot een ware entertainer, waarbij de manier waarop je een truc uitvoert veel belangrijker blijkt dan de truc zelf. ‘The sleight of hands’, vakjargon voor vingervlugheid, kun je oefenen. Maar de presentatie - de afleiding van je toeschouwer – is de ware kunst. Deze fijne kneepjes van het goochelvak ga je tijdens deze workshop leren.
Wat staat je te wachten tijdens de goochelworkshop?
De goochelworkshop begint natuurlijk met een warm onthaal en zal ingeleid worden met een korte magische openingsact. Na de introductie gaan jij en je team zelf aan de slag met dagelijkse voorwerpen die je uitgereikt zal krijgen. Onder professionele begeleiding van de goochelaar leer je alle aspecten om een truc tot in de finesse te beheersen.
Aan het eind van de goochelworkshop bezit je geheime kennis en vaardigheden. Kennis die eigenlijk alleen bestemd is voor de goochelwereld. Doe er je voordeel mee! In de kroeg, op feestjes; mogelijkheden genoeg om de verbazing en lachers op je hand te krijgen. Aan het einde van de Goochel Workshop zal er nog flink nagepraat worden. There’s magic in the air.
LET OP: U dient voor deze activiteit zelf voor een locatie te zorgen!
Meer lezen
Vanaf 20 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.
Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...