Bekijk een stad eens door een andere lens!
TB Events presenteert Citygame Get The Picture, een visuele speurtocht waarbij je een route dwars door een stad loopt met de TB Events app op je telefoon. Onverwachte opdrachten en origineel, met slechts een paar scherpe ogen gaan jullie op zoek naar de grootste prijzenpot.
Tijdens Get The Picture wandel je in teams van maximaal 8 personen door de binnenstad en bepaalt ieder team een eigen route aan de hand van de locaties in de app. Bij elk punt wacht er een uitdaging, bij voltooiing verdien je steeds meer geld en speel je de volgende locatie vrij!
Wat staat je te wachten tijdens Get the Picture?
Jullie groep wordt uiteraard ontvangen door onze spelbegeleider. Daarna volgt er een uitgebreide speluitleg, vormen we teams en daarna is het tijd om op verkenning te gaan!
In de app staan verschillende letters op de plattegrond. Bij deze Lettervragen begint het antwoord met de letter van de locatie en testen we jullie algemene kennis. Bij een juist antwoord wordt de Picture opdracht vrijgespeeld, dit is een foto opdracht die ter plekke moet worden uitgevoerd. Dit brengt jullie naar het volgende Kennispunt op de kaart, een belangrijke bezienswaardigheid uit de omgeving. Na deze drie locaties verschijnt de Get the Picture vraag! Kom erachter wat er echt op de foto staat en speel voor het grote geld.
Tijdens deze spannende citygame verschijnen er ook bonusopdrachten op de kaart. Bezoek Get the Bonus en speel de competitie weg met de grootste prijzenpot!
Aan het einde van het spel keer je terug naar het ontvangstpunt. Onder genot van een kop koffie, thee of glaasje fris wordt de uitslag berekend en de winnaars bepaald.
Meer lezen
Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.
Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...