Wij hebben echt een super avond gehad goed eten en leuke begeleider
Het populaire concept Escape Room is voortaan ook als gezellige, smakelijke tafelvariant te spelen: een hersenkrakend dinerspel! In teamvorm ga je aan tafel de strijd aan en los je raadsels, codes en puzzels op om samen het mysterie te ontrafelen. Ondertussen geniet je van een heerlijk diner. Maar blijf scherp: teamwork en teamgeest stellen je in staat om alle clues en aanwijzingen aan elkaar te koppelen.
Wat staat je te wachten tijdens Escape Dinner Room Spel?
Het dinerspel begint met een gedetailleerde briefing, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Vervolgens verdelen we de deelnemers in teams. Terwijl je geniet van het diner begint het spel. Kijk goed om jullie heen, er mist iemand. De restauranteigenaar heeft jullie uitgenodigd vandaag met een speciale reden, maar blijkt zelf plotseling met de noorderzon te zijn vertrokken. En nog een vervelende ontdekking, de deur zit op slot en is het met geen mogelijkheid open te krijgen. Gelukkig zijn er mysterieuze aanwijzingen achtergelaten. Volg alle hints om antwoord te krijgen op belangrijke vragen. Wie is deze man? Wanneer is hij precies vertrokken? Waar is hij heen gegaan en misschien wel de belangrijkste vraag, waarom? Onderzoek zijn escape verhaal en vind alle missende antwoorden! Het team dat dit mysterie als eerst ontrafeld, is de winnaar van vandaag!
Nadat jullie allemaal heerlijk gedineerd hebben wordt het winnende team bekend gemaakt. Wie van jullie weet er te ontsnappen uit dit spannende dinerspel? Aansluitend is er een mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten in het restaurant. Het Escape Dinner Room Spel is te boeken in elke stad in Nederland, België en Duitsland (ook in het Engels, Frans & Duits).
Meer lezen
Vanaf 15 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Inclusief diner | |
Een onvergetelijk uitje! |
Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.
Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...
Wij hebben echt een super avond gehad goed eten en leuke begeleider
Waren leuke uitdagende opdrachten! Heel leuk!
Leuk en spannend spel. Niet gemakkelijk en toch zeker een hersenbreker 😃
Een super leuk en gezellige activiteit voor ons team uitje! Af en toe moeilijk maar we hebben ons allemaal zeer vermaakt!