Constructie Challenge in Lier

Constructie Challenge

Bij dit uitdagende spel gaan we sleutelen met het team! In kleine groepen gaan we aan de slag met hout, bouten en schroeven en maken we de mooiste creaties.

Wat staat je te wachten tijdens de constructie Challenge?

Welk team slaagt er in de beste, de mooiste of de origineelste constructie te fabriceren? De te maken constructies variëren van kraanwagen tot racewagen. Tijdens deze stoere opdracht wordt er niet alleen met het team gesleuteld maar ook aan het team, want de bouwopdrachten leiden onherroepelijk tot verbroedering in je team. Collega’s laten zich natuurlijk van hun beste kant zien tijdens deze uitdaging en zullen elkaar hiermee versteld doen staan. Samenwerking, een beetje inzicht, creativiteit, doorzettingsvermogen, kracht en inspanning alles komt aan bod. Wie heeft er vroeger niet met meccano gespeeld?

 

LET OP: Heeft u zelf geen locatie of staat deze er niet tussen? Neem contact met ons op en wij gaan het regelen voor u!

Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte

Deze activiteit is in heel Nedeland, Duitsland en België (ook met Engels sprekende begeleiding) te boeken.

 

Meer lezen

Constructie Challenge


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team

Lier

Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.

Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...

Reviews

10
Xander

Leuk & uitdagend om met een groep te spelen , wat een fun hebben wij gehad dikke prima!

Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen