Citygame Levend Ganzenbord in Zelhem

Ganzenborden, wie is er niet mee opgegroeid? Dit oergezellige bordspel wordt al bijna 400 jaar gespeeld in Nederland. Iets om te koesteren, daarom hebben wij een speciale ‘City Game Levend Ganzenborden’ versie bedacht voor groepsfeesten en bedrijfsuitjes.

De "levende" variant heeft dezelfde valkuilen als het origineel. De gevangenis bijvoorbeeld: een verkeerde stap en je gaat de bak in! Voor je overige geluk ben je overgeleverd aan de dobbelsteen.

Wat staat je te wachten tijdens Levend Ganzenbord?

Wie het eerst over de finish komt, wint! Tijdens het spel moet jouw groep opdrachten vervullen en vragen beantwoorden in de stad. Komen jullie op een opdracht met je pion? Dan gaan jullie de strijd aan. Bij winst mag je team drie plekken vooruit, bij verlies drie achteruit. Ook moet je vragen beantwoorden over interessante bezienswaardigheden in de stad. Elke goed beantwoorde vraag levert je team twee plaatsen op, een fout antwoord twee terug. Worden jullie de winnaar van dit spannende en interactieve spel?

Aan het eind van het spel volgt er een huldiging van de winnaar. Dit team gaat met een leuk aandenken naar huis!

Meer lezen

Citygame Levend Ganzenbord


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Fris / bier of wijn bij ontvangst
Fris / bier of wijn bij terugkomst
Professionele begeleiding
Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team

Zelhem

In een oorkonde uit het jaar 801 werd de naam Salehem voor het eerst genoemd. Rond 800 schonk boer Helmbald in Zelhem een stukje grond aan de zendeling Liudger. De boer verzocht naderhand of hij en zijn zoon alsnog het vruchtgebruik konden krijgen over de helft van het stukje grond. Als tegenprestatie zal hij zorgen voor de verlichting van de kerk, dat wil zeggen de kaarsen.  Liudger gaat akkoord met de nieuwe regeling. De bijgestelde overeenkomst wordt vastgelegd in een acte en wel op 8 mei 801. Uit deze acte blijkt dat het gaat om een nieuwe ontginning, het gewas wordt van de wortels ontdaan, nabij de boerderij van Helmbald en zijn zoon.  De ontginning wordt in de acte aangeduid met de naam Widapa. Veel vermeldt de acte van 801 niet over Zelhem. In de acte wordt voor het eerst een veldnaam genoemd die ooit in Zelhem is opgetekend. Zelhem is een zeer klein dorpje en zoals u al leest heeft het zijn eigen unieke geschiedenis. Ontdekt dit dorpje aan de hand van een heerlijke middag.

Zelhem

Reviews

9
Mandy B.

Was een top activiteit, goed georganiseerd De leiding was ook gedreven! Leuk!

Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen