Citygame Levend Ganzenbord in Thorn

Ganzenborden, wie is er niet mee opgegroeid? Dit oergezellige bordspel wordt al bijna 400 jaar gespeeld in Nederland. Iets om te koesteren, daarom hebben wij een speciale ‘City Game Levend Ganzenborden’ versie bedacht voor groepsfeesten en bedrijfsuitjes.

De "levende" variant heeft dezelfde valkuilen als het origineel. De gevangenis bijvoorbeeld: een verkeerde stap en je gaat de bak in! Voor je overige geluk ben je overgeleverd aan de dobbelsteen.

Wat staat je te wachten tijdens Levend Ganzenbord?

Wie het eerst over de finish komt, wint! Tijdens het spel moet jouw groep opdrachten vervullen en vragen beantwoorden in de stad. Komen jullie op een opdracht met je pion? Dan gaan jullie de strijd aan. Bij winst mag je team drie plekken vooruit, bij verlies drie achteruit. Ook moet je vragen beantwoorden over interessante bezienswaardigheden in de stad. Elke goed beantwoorde vraag levert je team twee plaatsen op, een fout antwoord twee terug. Worden jullie de winnaar van dit spannende en interactieve spel?

Aan het eind van het spel volgt er een huldiging van de winnaar. Dit team gaat met een leuk aandenken naar huis!

Meer lezen

Citygame Levend Ganzenbord


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Fris / bier of wijn bij ontvangst
Fris / bier of wijn bij terugkomst
Professionele begeleiding
Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team

Thorn

Eerst was de streek van Thorn heel moerassig. Thorn veranderde pas na ontginning voor de 10e eeuw. Aan de rand van dit moeras liep de Romeinse heirbaan van Maastricht naar Nijmegen. Omstreeks 990 werd Thorn op een hoogte, dichtbij de Maas, door graaf Ansfried, die getrouwd was met Hereswint, een klooster voor benedictaressen gesticht. Dat klooster groeide uit tot een wereldlijk stift en een vorstendom. Tot dat Land van Thorn behoorden Thorn, Ittervoort, Haler, Grathem, Stramproy, Baexem en Ell.

Volgens de legende lag er ooit tussen Thorn en Kessenich een legendarisch verdwenen stad met de naam Vijvere. Dat zou verzonken zijn als straf van God. Daar ligt nu het moeras het Vijverbroek.

Onder de Fransen kreeg Thorn zwaar te lijden. De huizen werden witgeverfd omdat ze vaak zijn vernield en er dus verschillende bouwsels in werden verwerkt. Door die witte huisjes en de rust van het dorpje werd Thorn al gauw geliefd door kunstenaars en tegenwoordig toeristen.

Thorn

Reviews

9
Mandy B.

Was een top activiteit, goed georganiseerd De leiding was ook gedreven! Leuk!

Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen