Citygame Gek op Holland
Hou jij van Holland? Speel Citygame Gek op Holland met begeleider op afstand als teamuitje! De gezelligste ‘ons kent ons’ quiz van Nederland is ook te beleven als stadspel. Bezoek een stad naar keuze en krijg via de TB Events APP oer-Hollandse vraagstukken en opdrachten voorgeschoteld. Citygame Gek op Holland combineert al het goede van een stadstour met een oer-Hollandse spelquiz. Een supergezellige dag waarin je alle mooie plekken van de omgeving ziet. Uitermate geschikt voor teambuilding, groepsuitjes of bedrijfsfeesten.
Wat staat je te wachten tijdens Citygame Gek op Holland?
Bij ontvangst worden jullie opgebeld door onze begeleider die jullie van een uitgebreide uitleg zal voorzien. Vervolgens worden de teams samengesteld, zodat je weet met wie je de strijd aangaat. Dan gaan de teams de stad in. Hoe beter het samenspel, hoe meer punten er te verdienen zijn.
Algemene kennis en informatie over de omgeving alleen zijn niet genoeg, ook komen er Hollandse hits, Nederlandse tradities en vaderlandse geschiedenis aan bod tijdens deze citygame. Naast deze categorieën kunnen jullie extra punten verdienen door bonus opdrachten uit te voeren. Let goed op want deze opbrachten verschijnen op willekeurige momenten op de kaart. Neem plaats als Hollandse held voor de lens van de fotocamera en speel beeldrijmen met BNN’ers.
Citygame Gek op Holland draait om gezelligheid, snelheid en kennis over ons landje aan de Zuiderzee. Maar welk team weet dit het beste te combineren? Aan het einde van het spel gaan we terug naar de beginlocatie waarna de begeleider het spel telefonisch met jullie afsluit.
Meer lezen
Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.