Top activiteit. Ondanks het slechte weer hebben we fanatiek de hele route gelopen. Als tip iets lekkers mee voor onderweg! En wat actuelere vragen zou leuker zijn! Verder helemaal top!
Wie is het grootste meesterbrein?
Citygame De Slimste Mens draait om snelheid en een goed stel hersens. Algemene kennis en informatie over de omgeving alleen zijn niet genoeg, ook komen er uiteenlopende kennisvragen, puzzels en foto opdrachten aan bod tijdens deze quiz.
Wat staat je te wachten tijdens Citygame De Slimste Mens?
Jouw gezelschap wordt eerst rustig ontvangen door onze begeleiding. Hij of zij geeft jullie een uitgebreide speluitleg en vervolgens gaan we teams maken. Gewapend met je mobiele telefoon duik je samen met jouw teamleden de omgeving in. Via de TB Events APP krijgen jullie ingewikkelde vraagstukken voorgeschoteld. Hoe beter het samenspel hoe meer punten er te behalen zijn.
Jullie beginnen met Kennisvragen over verschillende onderwerpen. Bij de ronde Open Deur draait het om feitjes over de stad. In de ronde Puzzel moeten jullie verbanden achterhalen uit meerdere trefwoorden. Raad bij Galerij wat er op de foto staat en achterhaal met overkoepelende thema. Bij Collectief Geheugen worden vragen gesteld op basis van een film fragment. Welk team geef het snelst het juiste antwoord en pakt de punten?
Uiteraard snijden we diverse onderwerpen aan tijdens deze citygame, met weetjes over de streek alleen ga je het zeker niet redden. Geschiedenis, aardrijkskunde, tv, muziek, sport, kunst en literatuur zijn zomaar een greep uit de thema’s die aan bod komen. Zijn jullie klaar om de strijd aan te gaan? Het Slimste Team zal zegevieren!
Meer lezen
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.
Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...
Top activiteit. Ondanks het slechte weer hebben we fanatiek de hele route gelopen. Als tip iets lekkers mee voor onderweg! En wat actuelere vragen zou leuker zijn! Verder helemaal top!
Goed georganiseerd. Lekker eten en drinken. Aanrader!! Het was plezant.
Bedankt voor de zeer gezellige en geslaagde avond!
Een hele leuk en interessant spel!
Leuke vragen en goede vragen!