Citygame De Slimste Mens met begeleiding op afstand in Tongeren

Voor je verder leest: weet je het zeker?
 
Citygame De Slimste Mens kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben voor de verhoudingen binnen de groep collega’s, vrienden of teamleden waarmee jij deze battle aangaat. Voor je het weet blijkt bijvoorbeeld die niet al te montere blonde baliedame beter uit de strijd te komen dan jij en wie serveert er dan voortaan de koffie?
Het Slimste Team is de leukste manier om voor eens en altijd het verschil tussen brein en branie te bepalen.
 
Wat staat je te wachten tijdens Citygame De Slimste Mens?
Jouw gezelschap wordt gebeld door onze begeleiding. Hij of zij geeft jullie een uitgebreide speluitleg en dan worden er teams gemaakt. Let the games begin…
Aan de hand van een plattegrond en gewapend met je mobiele telefoon gaan de teams de stad in. Vooraf wordt de strategie bepaald, want wie als eerste elke categorie binnen heeft is het Slimste team. Door middel van vragenrondes gaan we de absolute meesterbreinen bepalen. Ja/nee-vragen, multiple choice, schattingsvragen en natuurlijk rondes waarbij het snelste team de slimste is: wie geeft als eerste het juiste antwoord pakt de punten?
 
Uiteraard steken we het stadsspel zo breed mogelijk in, met algemene kennis over de desbetreffende stad alleen ga je het zeker niet redden. Geschiedenis- en aardrijkskundevragen, tv- en mediavragen, sport- en ontspanningsvragen en hoeveel weet je eigenlijk van kunst en literatuur. Het Slimste Team zal zegevieren!
 
Citygame De Slimste Mens is in diverse steden in Nederland en België te doen (ook in het Engels). Het spel kan naar wens op bijna iedere locatie uitgezet worden.

 

Meer lezen

Citygame De Slimste Mens met begeleiding op afstand


Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Tongeren

Het einde van de 18e eeuw bracht grote veranderingen met zich mee voor Tongeren. De Nederlanden werden ingelijfd door Frankrijk en op bestuurlijk vlak werd de stad onderdeel van het departement Beneden-Maas. Voor het eerst in 1000 jaar was Tongeren niet meer verbonden met Luik. In 1815 werd de stad onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en in 1830 werd Tongeren uiteindelijk een Belgische stad. Bij de splitsing van Limburg in 1839 werd Tongeren de hoofdplaats van een gerechtelijk en bestuurlijk arrondissement.
Tongeren telt enkele musea, waarvan het Provinciaal Gallo-Romeins Museum wellicht het bekendste is. Reeds in 1851 stichtte het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Tongeren een museum. De collectie bestond toen uit stukken die dateerden uit verschillende periodes. In 1951 verhuisde het museum naar zijn huidige locatie. Door het toenemende succes waren uitbreidingen nodig in 1958, 1970, 1992 en 2006

De andere Tongerse musea zijn kleiner van opzet. Het Begijnhofmuseum Beghina bevindt zich een begijnenwoning uit 1660. Naast de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van het Sint-Catharinabegijnhof worden er ook thematentoonstellingen georganiseerd. De Moerenpoort, een middeleeuwse stadspoort uit 1379, herbergt het wapenmuseum. Binnenin de poort bevinden zich drie kamers waar de bezoekers meer kunnen leren over het militaire verleden van Tongeren. Vanaf het platform bovenop de toren heeft men een panoramisch zicht over de stad, het begijnhof en het natuurgebied De Kevie. In de voormalige kapittelzaal van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek bevindt zich de schatkamer. De collectie van de schatkamer bestaat uit religieuze kunstvoorwerpen die dateren van de 6e tot de 19e eeuw.

Tongeren leent zich uitstekend voor een uniek bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiedag. Zowel unieke stadsspellen als leuke outdoor activiteiten zijn zeer geschikt om in Tongeren te doen. Op zoek naar een uniek uitje? Zie het overzicht van uitjes, vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes en familiedagen.

Delen
Ook dit uitje doen