Citygame De Slimste Mens (zonder horeca) (eigen locatie) in Mons

Voor je verder leest: weet je het zeker?
 
Citygame De Slimste Mens kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben voor de verhoudingen binnen de groep collega’s, vrienden of teamleden waarmee jij deze battle aangaat. Voor je het weet blijkt bijvoorbeeld die niet al te montere blonde baliedame beter uit de strijd te komen dan jij en wie serveert er dan voortaan de koffie?
Het Slimste Team is de leukste manier om voor eens en altijd het verschil tussen brein en branie te bepalen.
 
Wat staat je te wachten tijdens Citygame De Slimste Mens?
Jouw gezelschap wordt ontvangen door onze begeleiding. Hij of zij geeft jullie een uitgebreide speluitleg en dan worden er teams gemaakt. Let the games begin…
Aan de hand van een plattegrond en gewapend met je mobiele telefoon gaan de teams de stad in. Vooraf wordt de strategie bepaald, want wie als eerste elke categorie binnen heeft is het Slimste team. Door middel van vragenrondes gaan we de absolute meesterbreinen bepalen. Ja/nee-vragen, multiple choice, schattingsvragen en natuurlijk rondes waarbij het snelste team de slimste is: wie geeft als eerste het juiste antwoord pakt de punten?
 
Uiteraard steken we het stadsspel zo breed mogelijk in, met algemene kennis over de desbetreffende stad alleen ga je het zeker niet redden. Geschiedenis- en aardrijkskundevragen, tv- en mediavragen, sport- en ontspanningsvragen en hoeveel weet je eigenlijk van kunst en literatuur. Het Slimste Team zal zegevieren!
 
Citygame de Slimste Mens is in diverse steden in Nederland en België te doen (ook in het Engels). Het spel kan naar wens op bijna iedere locatie uitgezet worden.
 
Het programma van Citygame De Slimste Mens duurt ongeveer 3 uur.
 
 
Meer lezen

Citygame De Slimste Mens (zonder horeca) (eigen locatie)


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Mons

Mons heeft meerdere bezienswaardigheden en leent zich daarom uitstekend voor een uniek uitje! De (niet helemaal voltooide) collegiale Sint-Waltrudiskerk (Collégiale Sainte-Waudru), in Brabantse gotiek werd in 1450 gebouwd op last van het kapittel van Sint-Waltrudis, oorspronkelijk door de architect Jan Spijkens, maar vanaf 1457 werd de leiding van de pas begonnen werkzaamheden toevertrouwd aan Matthijs de Layens, die zich liet inspireren door de Sint-Pieterskerk te Leuven. De belforttoren werd in 1662 gebouwd op de onderbouw van het verwoeste Gravenkasteel dat van de 9e tot de 15e eeuw de verblijfplaats van de graven van Henegouwen was. Het fraaie belfort, waarvoor de Franse dichter Victor Hugo enkel misprijzen had, is het enige Belgische belfort in barokstijl. Van het Gravenkasteel zelf bleven de Conciergerie en de romaanse Sint-Callixtuskapel (1051) goed bewaard. De fraaie gebouwen van de Grote Markt (Grand-Place) vormen een waardige entourage voor het Stadhuis (Hôtel de Ville) waaraan Matthijs de Layens in 1458 een hooggotische voorgevel schonk. Bij de dood van Karel de Stoute werden de bouwactiviteiten gestaakt, en pas in de 16e eeuw hervat. In de 17e eeuw werd er nog links en rechts een zijvleugel aan toegevoegd, en in 1718 kreeg het zijn klokkentorentje. Links van de ingang bevindt zich het populaire aapje, de Singe du Grand Garde, een beeldje dat naar verluidt geluk brengt aan wie zijn kopje aait. Kortom: Mons heeft een historisch centrum wat uitermate geschikt is voor een uniek bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest! 

Mons
Delen
Ook dit uitje doen