Het was een gezellige middag. Turan heeft het goed geregeld!
De strategische citygame waarbij ieder team een eigen agenda heeft!
Wie is er niet mee opgegroeid? Risk geldt al jaren als een van de bekendste en meest gespeelde bordspellen wereldwijd. En het gezelligste groepsspel is nu levensecht als teamuitje te spelen. Verover Europa, Afrika of Amerika of vernietig de blauwe legers in elke willekeurige stad! Welk team voert als eerste hun opdracht uit en wordt de winnaar van City Risk?
Wat staat je te wachten tijdens City Risk?
Na een ontvangst met een kop koffie, maken we teams. Vervolgens krijgen de teams een uitgebreide speluitleg. Na een laatste briefing bepaal je aan de hand van de City Risk stadskaart met je team de beste strategie en ga je de stad in. Gewapend met je mobiele telefoon bouw je eerst je strategische stellingen, alvorens in de aanval te gaan. Hierbij is van het belang dat je de gebieden in bezit krijgt die voor jou strategisch belang hebben. Maar hiervoor moet wel eerst een opdracht goed uitgevoerd worden. En sneller dan de andere teams als deze hetzelfde gebied op het oog hebben. Na elke opdracht kan het team hun mogelijke kaart combinaties inzetten om nieuwe legers te krijgen.
Waar moet je rekening mee houden bij City Risk?
De verdediging van je gebieden moet zorgvuldig gepland worden, anders kan de geplande overwinning omslaan in een verpletterde nederlaag. City Risk winnen vereist brutale manoeuvres en veel inzicht, maar zelfs de meest uitgeslapen strategieën zullen wel eens door het geluk in de steek gelaten worden.
Na afloop van het spel verzamelen de teams zich bij het beginpunt. Hier wordt de strijd nog even goed nabesproken. Wie bleek onverslaanbaar en gaat er met de winst vandoor? Onder genot van een drankje worden het winnende team bekendgemaakt.
Honger naar meer?
Een lunch of diner als afsluiter is dan ook een perfecte bonus. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen, maar er zijn diverse mogelijkheden. Neem hiervoor contact op. City Risk in diverse steden in Nederland, België en Duitsland te doen (ook in het Engels).
Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte.
Meer lezen
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Gastronomie van generatie op generatie
Bij Brasserie Springer is het gevoel voor gastronomie en gastvrijheid van generatie op generatie doorgegeven. Margot Boerefijn heeft het culinaire bedrijf van haar ouders voortgezet, waarbij haar vader Per Boerfijn nog altijd Chef-kok is en vinoloog Margot zich als gastvrouw en sommelier ontfermt over de gasten.
Van Hooijbergh naar Springer; een culinaire familiegeschiedenis
Per Boerefijn (1952) begon 45 jaar geleden als kok van een Gouds restaurant. Koken had van jongs af aan zijn liefde. Per ontwikkelde al snel zijn eigen culinaire stijl, waarbij hij gebruik maakte van de mogelijkheden van het seizoen op geleide van zijn eigen smaak. Niks geen kookboeken of recepten. Die stijl en “altijd blijven proeven” bezorgde hem een uitmuntende reputatie.
Eind jaren ’70 openden twee zakenpartners Restaurant De Hooijbergh, een idyllische plek waar gasten op culinair hoogstaand niveau verwend zouden worden. Boerefijn werd gevraagd om de keuken en menukaart als Chef-kok gestalte te geven. De Hooijbergh –na 1986 Brasserie de Hooiberg- werd al snel een begrip voor Schoonhoven en omgeving.
Per en echtgenote Trudy kochten het restaurant in 1979. Per kon zijn eigen culinaire gang gaan en Trudy ontfermde zich als gastvrouw over de gasten. Als gecertificeerd vinoloog zorgde zij voor prachtige wijnen. Voor de gasten ontstonden zo perfecte combinaties van wijn en gerechten. Meerdere malen viel het bedrijf dan ook in de ‘wijn- en horecaprijzen’.
Na een fatale brand die Brasserie de Hooiberg in 2006 in de as legde, begon de familie Boerefijn opnieuw een kwaliteitsrestaurant, wederom op een idyllische plek. Brasserie Springer is gevestigd aan de Singel in het honderd jaar oude Springerpark te Schoonhoven. Tijdgenoten van landschapsarchitect Leonard Springer, de impressionistische schilders, inspireerden de familie Boerefijn bij de re-styling van de aloude Stadsherberg tot de fraaie en intieme Brasserie Springer.
Dat ook in Brasserie Springer weer prestaties van culinair formaat worden geleverd bewees de onderscheiding door het AD-Groene Hart in 2012 met de Zilveren Pollepel. Per Boerefijn en zijn team, inmiddels aangevoerd door eigenaresse Margot Boerefijn, wisten de kwaliteit van het bedrijf verder te continueren. De gasten laten met een 9,1 als gemiddelde cijfer op restaurantwebsite IENS zien dat zij bij Brasserie Springer culinair genieten met een grote G.
Het was een gezellige middag. Turan heeft het goed geregeld!
Winnen is leuk😁 aangename manier om de stad te verkennen. Discussie over de regels is ook cool
Erg Leuk in 3 teams de stad in en zo de stad keren kennen.
Fanatiek gespeeld en duidelijk uitgelegd.
Leuke Combi van activiteit en borrelen.
Aanrader
Een leuke dag gehad onder goede begeleiding!
Zeker de moeite waard!!