Het verrassend onverwachte uitje
Een City GPS tocht geeft je een originele, nieuwe kijk op een stad. Dus geen standaard bedrijfsuitje of stadstocht. In plaats van simpelweg een route te volgen, ga je nu juist zelf de route ontdekken met je team. Gelukkig krijg je hulp van bovenaf: een GPS-navigatiesysteem leidt jouw team langs allerlei leuke bezienswaardigheden. En die zijn weer gekoppeld aan een serie foto’s en verschillende opdrachten en puzzels. Aan jou en je team om de route tot een goed einde te brengen.
Wat heb je nodig voor de City GPS tocht?
De satellieten zijn je gunstig gestemd tijdens de City GPS tocht. Gewapend met een GPS en jouw richtingsgevoel ontpop je jezelf tot een geduchte ‘city-explorer’.
Elk team krijgt de volgende speluitrusting mee:
Wat staat je te wachten tijdens de City GPS-tocht?
Uiteraard ga je niet zomaar op pad. Na een relaxt ontvangst krijg je een uitgebreide speluitleg zodat je alle ins en outs kent.
Vervolgens maken we teams en deze krijgen een laatste briefing over de te volgen strategie. Dan begint het echte werk en ga je met je team de route samenstellen om de stad te verkennen met de GPS. Gedurende de route krijg je vragen op je afgevuurd en al speurend verzamel je punten. De locaties liggen door het hele stadscentrum verspreid. Hoe meer locaties je spot, hoe meer punten je verdient met jouw team.
Aan het eind van het spel keer je terug naar het ontvangstpunt. Als alle groepen zijn teruggekeerd wordt de uitslag berekend en de winnaars bepaald.
Deze City GPS tocht is in diverse steden in Nederland, België en Duitsland te doen (ook in het Engels). Het spel kan naar wens op iedere locatie uitgezet worden.
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Hoewel er al sinds de prehistorie bewoning is geweest op het grondgebied van het huidige Oirschot, zijn schriftelijke documenten pas relatief laat aanwezig. Op dat ogenblik was Oirschot, vanuit een Frankische nederzetting, al uitgegroeid tot een plaats van regionale betekenis. Zo is er sprake van de heilige Odulfus, die omstreeks 805 pastoor van Oirschot was. Er is sprake van documenten die gewag maken van de verering van Odulfus te Oirschot zo vroeg als 1150 en 1270. Dit zijn echter jongere kopieën van oudere documenten, die mogelijk op vervalsingen berusten. Archeologische vondsten bevestigen overigens bewoning tijdens de 8e en 9e eeuw in de omgeving van de Mariakerk. Ook was er zeker al vanaf het begin van de 13e eeuw een kapittel van elf kanunniken. Vanuit de parochie van Oirschot zijn de parochiekerken gesticht van Oostelbeers, Middelbeers, Vessem en Wintelre. Enige invloed van de Abdij van Echternach en de Abdij van Sint-Truiden zal er wel geweest zijn, maar dit betrof slechts enkele boerderijen.