Het verrassend onverwachte uitje
Een City GPS tocht geeft je een originele, nieuwe kijk op een stad. Dus geen standaard bedrijfsuitje of stadstocht. In plaats van simpelweg een route te volgen, ga je nu juist zelf de route ontdekken met je team. Gelukkig krijg je hulp van bovenaf: een GPS-navigatiesysteem leidt jouw team langs allerlei leuke bezienswaardigheden. En die zijn weer gekoppeld aan een serie foto’s en verschillende opdrachten en puzzels. Aan jou en je team om de route tot een goed einde te brengen.
Wat heb je nodig voor de City GPS tocht?
De satellieten zijn je gunstig gestemd tijdens de City GPS tocht. Gewapend met een GPS en jouw richtingsgevoel ontpop je jezelf tot een geduchte ‘city-explorer’.
Elk team krijgt de volgende speluitrusting mee:
Wat staat je te wachten tijdens de City GPS-tocht?
Uiteraard ga je niet zomaar op pad. Na een relaxt ontvangst krijg je een uitgebreide speluitleg zodat je alle ins en outs kent.
Vervolgens maken we teams en deze krijgen een laatste briefing over de te volgen strategie. Dan begint het echte werk en ga je met je team de route samenstellen om de stad te verkennen met de GPS. Gedurende de route krijg je vragen op je afgevuurd en al speurend verzamel je punten. De locaties liggen door het hele stadscentrum verspreid. Hoe meer locaties je spot, hoe meer punten je verdient met jouw team.
Aan het eind van het spel keer je terug naar het ontvangstpunt. Als alle groepen zijn teruggekeerd wordt de uitslag berekend en de winnaars bepaald.
Deze City GPS tocht is in diverse steden in Nederland, België en Duitsland te doen (ook in het Engels). Het spel kan naar wens op iedere locatie uitgezet worden.
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.