City game The Target
Verover de stad in deze interactieve maffiagame
De stad wordt geteisterd door misdaad. Kleine kruimeldieven zijn uitgegroeid tot goed georganiseerde kartels. Bankovervallen, inbraken, afpersing en drugsdeals zijn schering en inslag. Terwijl de maffia steeds machtiger wordt, heeft de politie het nakijken.
Om deze macht te breken start de politie een undercovermissie genaamd The Target en daar zijn jij en je team hard bij nodig!
Jullie infiltreren in criminele netwerken om belangrijke informatie te verkrijgen. Bovendien krijgen jullie hulp van bovenaf. Via handige real-time navigatie krijgen jullie de posities van jullie tegenstanders ‘live’ door. Om de criminelen te pakken gaan jullie het veld in, op zoek naar bewijsmateriaal of – beter nog - een arrestatie op heterdaad. City game The Target is een razend spannende, interactieve game waarbij samenwerking, inzicht en moderne technologie zorgen voor prachtig kat-en-muisspel.
Wat staat jullie te wachten tijdens City Game The Target?
Niemand gaat de deur uit zonder een gedegen briefing. We delen de groep op in een maffiateam – The Target - en een politieteam. Niets is leuker dan tegen elkaar te strijden natuurlijk! Het eerste team wordt gebriefd door het maffiakopstuk: de Don, het politieteam krijgt instructies van de hoofdcommissaris.
Na een laatste strategische briefing ga je de straat op. Via je mobiele telefoon blijf je in contact met je superieur. Door aanwijzingen naast elkaar te leggen, vorm je met je team een logisch beeld van de strategie van je tegenstander. Welke volgende stap zal The Target zetten, waar kun je deze maffiosi pakken? En andersom: hoe kan The Target de politie een stap voor blijven?
Na afloop van het spel verzamelen jullie je bij het startpunt voor de prijsuitreiking
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 258 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.
Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...