City Experience met begeleiding op afstand in Enkhuizen

Een spannend, interactief stadsspel als groepsuitje

De mooiste manier om een stad te ervaren is door haar zelf te ontdekken. Zonder navigatie en gewoon op je richtingsgevoel. Onze City Experience biedt je de mogelijkheid om op een cryptische wijze zelf een stad uit te kammen. Een spannend en interactief stadsspel, zeer geschikt als groepsuitje of bedrijfsuitje.

Wat staat je te wachten tijdens de City Experience?
De City Experience begint lekker relaxed. Onze begeleider neemt telefonisch contact met jullie op. Dan vormen we teams en elk team ontvangt een laatste strategische telefonische briefing, en krijgen jullie uitleg over de ‘escape enveloppe’, met een stadskaart die jullie al eerder ontvangen hebben van ons. Vervolgens gaan jullie de stad in. Door middel van cryptische aanwijzingen bepaal je de route door een stad, op zoek naar de mooiste locaties. Probeer binnen de tijdslimiet te blijven!

Aangekomen op deze locaties krijgen teams lucratieve opdrachten die zij moeten volbrengen. Deze opdrachten leveren punten op. Aan het eind van de experience keren de teams terug naar het beginpunt. Terwijl jullie de ervaringen delen worden de winnaars van de dag bekend gemaakt!

Meer lezen

City Experience met begeleiding op afstand


Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Enkhuizen

Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.

Enkhuizen
Delen
Ook dit uitje doen